Ana SayfaHaberlerDünyaSeçime iki gün kaldı: ABD Senatosu’nun kaderi Dr. Öz’e bağlı

Seçime iki gün kaldı: ABD Senatosu’nun kaderi Dr. Öz’e bağlı

ABD başkanı Joe Biden ve eski başkanlardan Barack Obama, Cumhuriyetçi aday Dr. Öz’ün senatör seçilmesini engellemek, Demokrat aday Fetterman’ın kazanmasını sağlamak için Pennsylvania’da geniş katılımlı bir miting düzenledi. Pennsylvania’daki senatörlük yarışı, Kongre’nin hangi partide olacağının belirleneceği 8 Kasım ara seçimleri için kritik bir seçim olarak değerlendiriliyor. Donald Trump da 8 Kasım ara seçimleri kapsamında son miting çalışmasını Dr. Mehmet Öz ile birlikte Pennsylvania’da gerçekleştirecek. Öz seçimleri kazanırsa ABD’deki ilk Türk ve Müslüman senatör seçilecek, büyük ihtimalle Senato’da çoğunluk Cumhuriyetçilere geçecek.

ABD’de Senato ve Temsilciler Meclisi’nin belirleneceği ara seçimler yaklaşırken gözler Pennsylvania’daki senatörlük yarışına çevrildi. Eyalette Cumhuriyetçilerin adayı Dr. Mehmet Öz, Demokratların adayı ise Vali yardımcısı John Fetterman. Dr. Mehmet Öz seçilirse ABD tarihindeki ilk Türk ve Müslüman senatör seçilecek. 

Barack Obama ve Joe Biden, 2020 seçimlerinden sonra ilk kez birlikte miting düzenledi ve Mehmet Öz’e karşı Demokrat aday John Fetterman’a oy verilmesi için çağrıda bulundu. Donald Trump da 8 Kasım ara seçimleri kapsamındaki son mitinglerinden birini Dr. Mehmet Öz lehine Pennsylvania’da düzenliyor. 

- Advertisment -