Ana SayfaHaberlerŞenyaşar ailesi Kılıçdaroğlu ile görüştü: “Faillerin yargılanmadığı gerçeğiyle yaşamak istemiyoruz”

Şenyaşar ailesi Kılıçdaroğlu ile görüştü: “Faillerin yargılanmadığı gerçeğiyle yaşamak istemiyoruz”

Şanlıurfa'da 14 Haziran 2018 günü AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısıyla eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar adalet arayışına devam ediyor. Aile dün Gaziantep’e gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu görüştü.

AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın adalet arayışı devam ediyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiler

Aile dün (19 Haziran 2021) Gaziantep’de bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü ve bu görüşmeyi Twitter üzerinden paylaştı.

‘Babamızın katillerinin yargılanmadığını anlattık’

“Bugün CHP’li Belediye Başkanları Çalıştayı kapsamında Gaziantep’te bulunan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştük. Kendisine adalet mücadelemizi, soruşturma dosyasında gizlilik kararının kaldırılmamasını ve babamızın katillerinin yargılanmadığını anlattık. Adalet mücadelemize yardımcı olunmasını istedik. Çünkü faillerin yargılanmadığı gerçeğiyle yaşamak istemiyoruz.Bu yüzden adaleti istiyoruz. Sesimizin duyulması için anlatmaya devam edeceğiz. Bu sebeple bir kez daha dayanışma çağrısı yapıyoruz.”

“Karara rağmen 3 yıldır yakalanmıyor”

Görüşmede konuşan ailenin avukatlarından Bülent Duran, saldırıya ve dava dosyasına ilişkin bilgilendirmede bulundu. Duran, “AKP milletvekilinin de içinde bulunduğu saldırı 3’üncü yılını doldurdu. Saldırı yaşandığı dönem CHP’li milletvekilleri de bir çalışma yapmıştı. Hastanede yaşanan saldırılara dair gizlilik kararı var. Kısıtlılık kararından kaynaklı Savcı ve Başsavcı bizimle görüşmüyor. Hastane çalışanlarının gözleri önünde bir katliam yapıldı ama bir kişi yakalanmadı, gözaltına alınmadı. Bu AKP’nin siyasi cinayetti olduğu için kimse bir şey yapmıyor. İbrahim Yıldız yakalama kararı olduğu halde 3 yıldır yakalanmıyor.”

- Advertisment -