Serbestiyet’e İnsan Hakları Ödülü

MAZLUMDER 2025 ödüllerinin sahipleri belli oldu. Serbestiyet, İnsan Hakları Ödülü’nü aldı. Ödülü Serbestiyet adına Genel Yayın Yönetmeni Yıldıray Oğur aldı.

Serbestiyet Genel Yayın Yönetmeni Yıldıray Oğur, ödül konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Kötü hatıraların olduğu bir cezaevini müzeye çevirmek eğer o dönemler geride kaldıysa, bundan bir ders çıkarıldıysa iyi bir fikir.

2010’larda bu cezaevi o dönemleri geçmişte bırakma iddiasıyla müzeye çevrilmişti. Ama bugün müzenin kendisi müzelik.

Evet işkence, idam geçmişte kaldı ama
müzeyi gezenler bu cezaevine atılan her fikirden siyasetçileri, gazetecileri, entelektüelleri görüyorlar. Maalesef bu ibret alınmış, müzeye kaldırılmış bir geçmiş değil

Çözüm süreci Türkiye’deki en iyi haber. Hem gazetecilik açısından takip edilecek iyi bir haber hem de gerçek anlamda peşinden gidilecek ve bizi daha iyi bir Türkiye’ye götürebilecek en iyi haber.”

Önceki İçerik– Önlenebilir Tırmanışlar: Mussolini’nin gözünden bugünü düşünmek –
Sonraki İçerikGazeteci Osman Çaklı adliyeye sevk edildi: “Suçu ve suçluyu övme” ve “Cumhurbaşkanı’na hakaret”le suçlanıyor