Ana SayfaHaberlerDünyaSharon Stone’un koronavirüs isyanı: ‘Biden’e oy ver, bir katile değil’

Sharon Stone’un koronavirüs isyanı: ‘Biden’e oy ver, bir katile değil’

Amerikalı ünlü oyuncu Sharon Stone, Instagram hesabından ailesinin koronavirüs sürecinde yaşadıklarını anlattı, ailesinin yaşadığı Montana eyaletinin sağlık sistemine, test politikasına ve maske karşıtlarına isyan etti: “Bu gidişatı değiştirmek istiyorsan Biden’a oy ver, bir katile değil.”

Büyükannesini ve vaftiz annesini koronavirüsten kaybettiğini, kardeşinin ve eniştesinin ise hastanede hayatta kalma mücadelesi verdiğini anlatan Stone, kalp pili ve beş stentle yaşayan annesine ise kardeşinden dolayı enfekte olma ihtimaline rağmen test yapılmamasına tepki gösterdi.

Ağlamamak için kendini zor tutan 62 yaşındaki oyuncu, Amerika’daki sağlık sistemine ve koronavirüs tedbirlerine “özgürlük” diyerek direnenlere ateş püskürdüğü üç buçuk dakikalık videoda şunları söyledi:

“Kardeşim can çekişiyor, kalp hastası annem risk altında”

“Merhaba. Biliyorsunuz son gönderimde kız kardeşimin Covid-19’a bağlı deri veremi (lupus) teşhisiyle hastane odasında yaşam savaşı verdiğini söylemiştim.

“Ama eşi Bruce’un da bir başka hastane odasında koronavirüs savaşı verdiğini söylememiştim. İkisi de mümkün olduğunca evlerinde kalmaya çalışmışlardı. Neden böyle olduğundan bahsedeceğim biraz. 

“Semptom göstermeyenlere test yapılmıyor”

“Yaşadıkları Montana’da, semptom göstermediğin sürece test yaptıramıyorsun ve test sonuçları da beş günden önce gelmiyor. Ayrıca annem gibi temasta bulundukları insanlara -ki annem iki kere kalp krizi geçirdi, 5 stent ve kalp piliyle yaşamaya çalışıyor- semptom göstermediği için test yapılmıyor, asemptomatik bir şekilde virüsü taşıyor olma ihtimaline rağmen.

“Hastanede bakımlarını üstlenen hemşireler test yaptıramıyor, çünkü test kiti yok. Hayatlarını riske atıyorlar ve test olamıyorlar. Bir yanda bu hastanede yaşanan stres, gerginlik, yorgunluk hali, öte yanda Adalet sarayının önünde elinde silahlarıyla maske takmama özgürlüğüne sahip olduklarını söyleyen insanlar…

“Montana’da durum bu, Vali Steve Bullock telefonlarıma çıkmıyor. Devamlı aradığım sağlık departmanı telefonu suratıma kapatıyor. Ülkenin orta yerinde gelinen nokta bu, insanlar ülkenin orta yerinde koronavirüsten açık ölüm riski altındalar.

“Büyükannem, vaftiz annem, kardeşim, kocası…”

“’Risk çok az, ölmeyebilir, düzelebilirsin’ diyenler oluyor. Ben söyleyeyim aileme neler olduğunu: Büyükannem, vaftiz annem Covid-19’dan öldü. Kardeşim ve kocası yaşam savaşı veriyor ve kardeşimin durumu iyi değil. Kızcağız hastaneye gidene kadar Remdesivir ilacını vermediler, çünkü orada kanun böyleymiş. Ve evdeyken de onlara yardımcı olacak kimse yoktu. Öyle evlere gidecek türden hemşireler yok, çünkü test yapılmıyor onlara.

“Gidişatı değiştirmenin tek yolu Biden’a oy vermek”

“‘Herkes için test kiti var’ diyorlar ya, yalan söylüyorlar. ‘Hemşireler için de test var’ derken yalan söylüyorlar.

“Başımızdaki devlet bu halde. Bu gidişatı değiştirebilecek tek şey oy vermek. Biden ve Kamala Harris’e oy vermek. Lütfen oy ver ve lütfen ne yaparsan yap, bir katile oy verme.”

- Advertisment -