Ana SayfaHaberlerGündemSırrı Süreyya Önder: O gece İçişleri Bakanlığındaydım

Sırrı Süreyya Önder: O gece İçişleri Bakanlığındaydım

Kobane Olayları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan HDP'li siyasetçiler yaklaşık bir haftalık gözaltı süresinden sonra Adliye'ye sevkediildi. HDP'lilerin emniyette verdikleri ifadeler basına yansıdı.

Gözaltındaki  20 kişi savcılık tarafından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifade işlemleri günün ilk saatlerinde tamamlanan gözaltındaki HDP’lilerin tamamı Cumhuriyet savcısı tarafından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Gözaltındaki HDP’lilerin emniyetteki ifadelerini Hürriyet gazetesi yayımladı

Eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder: “MYK toplantısı yapıldığı esnada ben o gün boyunca ve ertesi gün sabaha kadar İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın makamında bulunmaktaydım. O dönemdeki İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Kamu Güvenliği Müsteşarı Muhammet Dervişoğlu’na sorulması halinde, olayların engellenmesine yönelik heyet halindeki çalışmalarımız hakkında bilgi verebileceklerini değerlendirmekteyim. 9 Ekim 2014 günü Adalet Bakanı Başmüşaviri tarafından bana geceyarısı, yarım A4 kağıda Abdullah Öcalan tarafından el yazısı ile yazılmış, yaşanan şiddet olaylarının en kısa sürede bitirilmesine dair bir not iletildi. Ben de bu notu gecikmeksizin hemen o esnada Selahattin Demirtaş’a whatsapp üzerinden gönderdim. Daha sonra kendisi buna ilişkin bir basın açıklaması yaparak bu hususu kamuoyu ile paylaştı.”

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen: “Aynı nitelikli suç isnadı ile daha önceden tutuklandım ve 7 ay sonra AYM kararı ile tazminata hükmedilerek tahliyem gerçekleşti. Davam Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde halen devam etmektedir. Benim herhangi bir illegal örgütlenme içerisinde olmam söz konusu değildir.”

Eski HDP milletvekillerinden Altan Tan: “Hayatım boyunca hiçbir yasadışı örgüte üye olmadım. Talimat almadım. Kobani olaylarına en fazla karşı çıkan ve medyada da şiddet olaylarına karşı tavır koyan kişilerden biriyim. 6 Ekim 2014’teki HDP MYK toplantısına katılmadım. Ankara’dan Diyarbakır’a uçak biletim, Diyarbakır’daki dava dosyamda.”

Eski HDP Milletvekili Ayla Akat: “Sorudaki 29 vatandaşa yönelik öldürmeye teşebbüs verilerinden birisi şahsıma aittir. Arabam durduruldu ve öldürülmek istendim. Şoförümün ustalığı sayesinde kurtuldum. ”

- Advertisment -