Ana SayfaHaberlerGündemSiz uyurken Resmi Gazete’de neler oldu?

Siz uyurken Resmi Gazete’de neler oldu?

Dün gece (29 Ocak) çıkan 31380 sayılı 296 sayfalık Resmi Gazete’de yeni Cumhurbaşkanlığı kararnameleri yayımlandı. İletişim vergisi yüzde 7,5’dan yüzde 10’e çıktı. Feridun Sinirlioğlu Cumhurbaşkanı başdanışmanı, Berat Albayrak’ın tez hocası Borsa İstanbul Başkanı Erişah Arıcan Varlık Fonu başkanvekili oldu.

Dün gece (29 Ocak) çıkan Resmi Gazete’ye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı, 3469 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararıyla, deprem vergisi olarak da bilinen vergi oranlarında değişiklik yapıldı: Cep telefonu, kablolu tv, internet hizmetlerinden 6802 sayılı Kanunun 39. Maddesine istinaden alınan özel iletişim vergisi %7,5’dan %10’a çıkarıldı. Yani bu ay cep telefonu, internet ve kablolu tv yayınları zamlı gelecek.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Es8qFVLWMAQkOO3.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, imzaladığı kararnamelerle çok sayıda yeni atama da yaptı.

Kararnamelerle eski Dışişleri Bakanlığı müsteşarı, Türkiye’nin BM Büyükelçisi Feridun Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı’na atandı. Sinirlioğlu daha önce Süleyman Demirel’in Cumhurbaşkanlığı döneminde de danışmanlık yapmıştı.

Berat Albayrak’ın doktora tez hocası olarak bilinen Borsa İstanbul başkanı ve Türkiye Varlık Fonu yönetim kurulu üyesi Prof. Erişah Arıcan ise Türkiye Varlık Fonu’nun başkanvekili oldu.  Atamayı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Varlık Fonu’nun da başkanı.

Kararnamelerle, Berat Albayrak döneminde Hazine ve Maliye bakan yardımcılıklarına getirilmiş isimler görevden alınarak yerlerine yeni bakan yardımcıları atandı. 

Resmi Gazete’yi okumak için

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/01/20210130.pdf

- Advertisment -