Ana SayfaHaberlerSon söz maskeli-eldivenli Kıbrıslıların

Son söz maskeli-eldivenli Kıbrıslıların

KKTC bugün sandık başında 11 aday arasından yeni Cumhurbaşkanı’nı seçecek. Ankara’nın Külliye’deki boru hattı açılışı ve Maraş kararıyla Başbakan Ersin Tatar’a açık desteğini bildirdiği seçimlerde ilk turda hiç bir adayın yüzde 50 oy alması beklenmiyor. İkinci tur için en favori adaylar ise mevcut Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Ersin Tatar. Seçmenler maske ve eldivenle oy verecek.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Anayasa değişikliği halkoylaması için kayıtlı 198 bin 867 seçmen, 738 sandıkta oy kullanacak.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde 11 aday yarışacak. Seçmenler, oy pusulasındaki sırayla Ersin Tatar (UBP), Tufan Erhürman (CTP), Erhan Arıklı (YDP), Fuat Çiner (MDP), Arif Salih Kırdağ (Bağımsız), Ahmet Boran (Bağımsız), Mustafa Ulaş (Bağımsız), Alpan Uz (Bağımsız), Kudret Özersay (Bağımsız), Mustafa Akıncı (Bağımsız), Serdar Denktaş (Bağımsız)

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:download-1.jpg

Cumhurbaşkanlığı seçimi ve halkoylaması için bugün saat 08.00’de başlayacak oy verme işlemi, saat 18.00’de tamamlanacak. Sonuçların, saat 22.00’ye kadar açıklanmış olması hedefleniyor.

Bu arada, Koronavirüs salgını nedeniyle YSK’nın seçim günüyle ilgili aldığı önlemler kapsamında seçmenler maskeli gidecekleri sandıklarda, burada verilecek eldiveni de takarak oy kullanacak.  

Cumhurbaşkanı seçilmek için geçerli oyların salt çoğunluğunu almak gerekiyor. Hiçbir adayın bugünkü seçimde bu oy oranına ulaşamaması halinde, seçim, en çok oy alacak iyi aday arasında 18 Ekim Pazar günü yapılacak ikinci tura kalacak.

Cumhurbaşkanlığı için bugüne kadarki en fazla adayın olduğu ve 7’si bağımsız 11 adayın yarışacağı seçim, Yüksek Mahkeme yargıçlarının sayısını artıran Anayasa değişikliği halkoylamasıyla birlikte yapılıyor. (Kıbrıs Gazetesi)

- Advertisment -