Ana SayfaHaberlerSoylu ve Gül arasında ‘adalet’ tartışması

Soylu ve Gül arasında ‘adalet’ tartışması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, annesine ve kendisine sosyal medyada küfreden kişinin serbest bırakılmasına tepki göstererek, "Tweetimle yeniden alırsanız provokasyon sayacağım" dedi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün sözleri tartışmayı alevlendirdi: "Bana tutuklama siparişi vermeyin."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün (20 Ocak) akşam saatlerinde sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Soylu, annesi ile birlikte görüldüğü fotoğrafın altına küfürlü mesaj yazan bir kişinin serbest bırakıldığını hatırlatarak şöyle dedi:

“45 gündür anam hastanede Annemle fotomun altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest. Ne yapmalıyım. Bakan olsam ne yazar. Millet, devlet işleriyle boğuşurken anasının namusuna sahip çıkamamak ne ifade eder. Tweetimle yeniden alınırsa da provakasyon sayacağım.”

Gül: ‘Görevim süresince o cübbeyi giymedim’  

Bu paylaşımın ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den bugün (21 Ocak) dikkat çeken bir açıklama geldi.

Gül, Ankara Hakimevi’nde düzenlenen “5. Yılında İstinaf Mahkemeleri Değerlendirme Toplantısı”nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar işler, kurallar işler, usuller işler ve işlemeye de devam eder. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya kimse parmak sallayamaz. Adalet Bakanından da bu işleyişe müdahale etmesini bekleyemez. Adalet Bakanının hakim, savcı cübbesi yoktur, görevim süresince o cübbeyi giymedim ve hiç kimse kusura bakmasın, asla da giymeyeceğim.

“Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum: Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz.”

Soylu saldırılara “tepkisel” demişti

Soylu’nun tepkisi, onun, son günlerdeki siyasal amaçlı fiziki saldırıların faillerinin serbest bırakılmalarını onayladığını imâ eden yaklaşımını akla getirdi.

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Özdağ ve Uğuroğlu’nun uğradığı saldırılar hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile konuştuğunu söylemiş; “O da saldırıların tıpkı Semih Yalçın gibi tepkisel olduğunu ifade etti” diye yazmıştı.

- Advertisment -