Ana SayfaHaberlerTarihçinin hayatına 10 yıllık sansür

Tarihçinin hayatına 10 yıllık sansür

Anadolu Ajansı, ünlü tarihçi Kemal Karpat’ın ikinci ölüm yıldönümü için hayatının anlatıldığı bir infografik yayınladı. Ama Karpat’ın hayat hikayesinin son 10 yılı çıkarılmış olarak. Karpat, 2012-2019 yılları arasında 7 yıl boyunca hoca ve mütevelli heyeti üyesi olarak kapatılan İstanbul Şehir Üniversitesi’nde çalışmış, arşivini de bu üniversitenin kütüphanesine bağışlamıştı.

20 Şubat 2019 günü ABD’de vefat eden ünlü tarihçi Prof. Dr. Kemal Karpat’ın ölüm yıldönümünde “Medeniyet savunucusu bir alim: Kemal Karpat” başlıklı bir inforgrafik hazırlayan Anadolu Ajansı, Karpat’ın hayat hikayesini anlatırken 2009’dan 2019’a atladı.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Euq0FvuXYAAzrRV.jpg

Halbuki Prof. Karpat, 2009 ile 2019 yılları arasında da akademide çalışmaya devam etmişti. 2011 yılında kişisel kütüphanesini İstanbul Şehir Üniversitesi’ne bağışlayan Karpat,  aynı üniversitenin Tarih Bölümü’nün akademik kadrosuna katılmış, 2012 yılından itibaren de altı ay ABD’de Wisconsin Üniversitesi’nde, altı ay İstanbul Şehir Üniversitesi’nde dersler vermişti.

Karpat, 2018 yılında Şehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliğine atanmıştı.

Göç üzerine çalışmalarıyla bilinen Karpat için İstanbul Şehir Üniversitesi’nde Kemal Karpat Göç Merkezi de kurulmuştu.

Anadolu Ajansı’nın Karpat’ın hayatından Şehir Üniversitesi’nde bulunduğu 10 yılı çıkarmasına sosyal medyadan çok sayıda tepki geldi.

Bazı kullanıcılar Anadolu Ajansı’nn 2018 yılında yaptığı bir haberin görsellerini paylaştılar.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:EusEwdUXUAArw3e.jpg
- Advertisment -