Ana SayfaHaberler‘Tartışma programlarının değişmeyen yüzleri ve rekortmenleri’

‘Tartışma programlarının değişmeyen yüzleri ve rekortmenleri’

Hürriyet’in eski okur temsilcisi, gazeteci Faruk Bildirici “haber televizyonlarındaki tartışma programlarında hep aynı yüzleri görünce” dayanamamış, bir tasnif yapmaya karar vermiş. “Hükümetle araya iyi tutmaya çalışan” kanalların ve muhalif kanalların şampiyonları kim?

“Haber televizyonlarındaki tartışma programlarında hep aynı yüzleri görünce dayanamadım. NTV, CNN Türk, Habertürk, Haber Global, A Haber, Halk TV, Tele 1, KRT ekranlarındaki tartışma programlarını dört hafta boyunca izledim. Doğrusu hep birlikte konuşulan, bağırılan, kimi zaman hakarete varan sözler sarfedilen programların hepsini birden izleyebilmek hayli zor oldu benim için. Sinirlerim bozulmadan izlemeyi noktalayabildiğim için şükrediyorum.”

Böyle başlamış zorlu mesaisini anlatmaya Faruk Bildirici… Zor iş hakikaten, büyük sabır ister, biz de Bildirici’ye geçmiş olsun diyor, emeği için teşekkür ediyoruz.

Tasnife gelince… Şöyle anlatıyor:

“11 Ocak- 7 Şubat tarihleri arasında NTV, CNN Türk, Habertürk, Haber Global, A Haber televizyonlarında dört hafta boyunca en çok tartışma programına çıkma sayısında birinciliği Türk Medya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin ve eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner aldı. Üçü de bu dört haftalık süre içerisinde tam 10 akşam tartışma programına katıldılar.”

Muhalif kanalların birincisi ise 11 programla Gürkan Hacır olmuş.

Bildirici’nin yazısının (ve tabii listelerin) tamamı için:

https://farukbildirici.com/ekran-taramasi-raporu-1-tartisma-programlarinin-degismeyen-yuzleri/

     Tartışma programlarının analizine “Ekran yıldızları”ndan başlayalım. 11 Ocak- 7 Şubat tarihleri arasında NTV, CNN Türk, Habertürk, Haber Global, A Haber televizyonlarında dört hafta boyunca en çok tartışma programına çıkma sayısında birinciliği Türk Medya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin ve eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner aldı.

- Advertisment -