Ana SayfaHaberler“Tayyip abi’ye çık buda bunları dedim, o döndü bana ajan dedi”

“Tayyip abi’ye çık buda bunları dedim, o döndü bana ajan dedi”

Sedat Peker, bugüne randevu verdiği ‘Tayyip Abi’yle helalleşme’ videosunu Biden görüşmesi öncesi erteledi ama onun yerine çektiği dokuzuncu videosunda sık sık sitemkar ifadeler ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bahsetti, helalleşme videosu için ipuçları verdi: “Tayyip abi ile konuşurken Allah'a yemin olsun, benimle mezara gidecek şeyler var ama pislik olmadığımı herkese öğreteceğim. Pisliklik varsa da ben onun en azıyım.”

Peker’in konuşmasında Erdoğan’la ilgili veya ona hitaben geçen konuşmalar şöyle:

(Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’dan bahsederken):

“Devlet bunlara Opel veriyor veya Passat yani… Kaç milyonluk arabayla işe gidip geliyor. Artık sınırları aşmışlar, güç zehirlenmesi böyle bir şey, beynin artık önemsemiyor. Çünkü her yer onlarda, yapılanmaya gidiyor. Tayyip Abi niye anlamıyor bunu, onu da anlatacağım.” 

“Ülkeyi mahvettiler. Süleyman’ı kimse alamıyor. Tayyip Abi’ye dedim ya. Abi Atatürk’ün Dolmabahçe’den, Sarayı’ndan çıkıp Hatay’ı aldığı gibi çık, buda bunların hepsini, dedim. Döndü bana ajan, dedi ondan sonra. Yahu ben kötü bir şey mi dedim?”

“Ben Tayyip abiye konuşurken devleti zarara sokacak hiçbir şey söylemeyeceğim. Ölürüm söylemem. Ama benim pislik olmadığımı, eğer ben pisliksem de bu pislik silsilesinin en alt seviyesinde benim olduğumu herkese anlatacağım. Bu da benim hakkım. Açık kaynaklarla da, yandan delillerle de dediklerimin hepsini kanıtlayacağım. Konuşurken saygısızlık da yapmayacağım kendisine.”

(Sezgin Baran Korkmaz’ın İçişleri Bakanlığına çağrıldığı günden bahsederken):

“5 Aralık günü… Saati de aklınızda tutun. Akşam veya sabah saat 10.30 giriş, 12.30 çıkış. Aradaki konuşmayı anlatıyorum, Sezgin Baran Korkmaz, 45 milyon dolar bir iş adamından alacağı var. Süleyman buna diyor ki senin hakkında tahkikat yapıldı, dosya var. Sen diyor yurt dışına çık, bu adamın parasını da diyor… Yukarının haberi var. Tayyip Abi için yukarının haberi var, bu parayı da diyor sil. Sorun çıkacak.”

“İstanbul Başsavcısı namuslu adam, izin vermiyor, Cumhurbaşkanı’na gidiyor. ‘Efendim bu işte bir karışıklık var. Sizin haberiniz var mı?’ ‘Benim haberim yok’ diyor. Ama parayı da bilmiyor.  (45 milyon doları kastediyor) O da diyor ‘kanun ne emrediyorsa onu yapın.”

“Son olarak yine “ağabeyi” ile yapacağı konuşmadan bahsediyor: Tayyip abi ile konuşurken de Allah’a yemin olsun, benimle mezara gidecek şeyler var ama pislik olmadığımı herkese öğreteceğim. Pisliklik varsa da ben onun en azıyım. Onu da gösterip anlatıp öğreteceğim.”

- Advertisment -