Ana SayfaHaberlerGündemTeğmenlerin kılıçlı yemini sonrası ilk istifa: Bölük Komutanı Binbaşı görevi bıraktı

Teğmenlerin kılıçlı yemini sonrası ilk istifa: Bölük Komutanı Binbaşı görevi bıraktı

Nedim Şener, Kara Harp Okulu mezuniyetindeki teğmenlerin kılıçlı yeminin ardından, teğmenlerin Bölük Komutanı Binbaşı M.'nin TSK’dan istifa ettiğini öne sürdü.

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atarak 2016 öncesinde kullanılan yemini etmesi ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün Kocaeli Kongre Merkezinde 21. İmam Hatipliler Kurultayında teğmenlere tepki göstermişti.

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener bugünkü köşesinde Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M.’nin TSK’dan istifa ettiğini aktardı.

Şener, teğmenlerin yemininin daha önce provası yapılmış gibi göründüğünü öne sürerek, şu ifadeleri kullandı: 

“Öğrencilerin toplanma biçimi Teğmen Ebru Eroğlu’nun yemini ezberden okuyup öğrencilerin tekrarı bunu gösteriyor. O alana basın mensuplarının yönlendirilmesi de bunu gösteriyor. Yani perde arkasında olanlar işin medya ayağını da düşünmüşler.

Yazımda adres olarak da teğmenleri bu konuda yönlendirmeye, teşvik edebilecek kişileri şöyle sıralamıştım: ‘Dışarıdakiler kadar içeride teğmenlere emir ve teşvik verebilecek konumdaki Takım-Bölük-Tabur-Alay Komutanlığı düzeyinde rütbelilere dikkatli bakmak gerekiyor.’

Nitekim teğmenlerin Bölük Komutanı Binbaşı M., Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istifa etmiş. 

İstifasını çevresine ‘Zaten istifa edecektim’ diye gerekçelendirse de tartışmanın ortasına atılan teğmenlerin Bölük Komutanı’nın istifası bana ilginç geldi.”

- Advertisment -