Ana SayfaHaberlerGündemTFF Başkanı Büyükekşi, Montella’ya sahip çıktı: “Kimse Millî Takımı kişisel çıkarlarına alet...

TFF Başkanı Büyükekşi, Montella’ya sahip çıktı: “Kimse Millî Takımı kişisel çıkarlarına alet edemez”

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Arda Güler’in antrenman görüntüleri üzerinden teknik direktör Montella’ya başlatılan linç kampanyası hakkında konuştu: “Çekya karşısında alacağımız bir puan bile gruptan çıkmamıza yetecekken olağan bir antrenman görüntüsü üzerinden son bir yıldır olduğu gibi organize, kötü niyetli bir algı operasyonu yürütülmeye çalışılmaktadır. Futbol tarihimiz boyunca kişisel beklentileri doğrultusunda Millî Takımımızın başarısını istemeyen menfaat odakları, futbolumuz için bugün olduğu gibi her zaman bir tehdit unsuru olmuştur.”

A Milli Takım’ın dün akşamki antrenmanında teknik direktör Montella’nun Arda Güler’e top kapma antrenmanı yerine düz koşu yapmasını söylediği görüntüler, yüksek takipçili sosyal medya hesapları, iktidara yakın gazeteciler ve sanatçılar tarafından linç kampanyasına dönüştürülmüştü.

Konuyla ilgili TFF’den yapılan açıklamada, “Arda Güler’in kasığındaki ağrı nedeniyle, Çekya maçına hazırlayabilmek adına, bireysel çalışma yapması konusunda teknik heyetimiz ve oyuncu arasında fikir birliğine varılmıştır” denilmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Montella hakkında yapılan yorumlarla ilgili soruya sert yanıt verdi.

Büyükeşi şu ifadeleri kullandı:

Büyük bir uyum içerisinde çalışmalar sürüyor

Millî formaya gönül vermiş futbolcularımızın hepsi bizim için çok değerlidir. Kadro tercihleri de futbolcularımızın fiziksel durumları ve maçın taktiği gibi konular teknik heyetimiz tarafından belirlenmektedir. Gerek teknik kadromuz, gerekse de oyuncularımız büyük bir uyum içerisinde çalışmalarını sürdürüyor.

Olağan antrenman görüntüsü üzerinden kötü niyetli bir algı operasyonu yürütülmeye çalışılmakta

Çekya karşısında alacağımız bir puan bile gruptan çıkmamıza yetecekken ne yazık ki olağan bir antrenman görüntüsü üzerinden özellikle sosyal medyada son bir yıldır olduğu gibi organize, kötü niyetli ve kirli bir algı operasyonu yürütülmeye çalışılmaktadır. 

Kişisel beklentileri doğrultusunda Millî Takımımızın başarısını istemeyen menfaat odakları”

Futbol tarihimiz boyunca kişisel beklentileri doğrultusunda Millî Takımımızın başarısını istemeyen menfaat odakları, futbolumuz için bugün olduğu gibi her zaman bir tehdit unsuru olmuştur. Dün olduğu gibi bugün de insanlarımızı kutuplaştırarak Millî Takımımızın gruptan çıkmasını istemeyecek kadar milli değerlerden yoksun kişiler tekrar sahne almıştır. Tüm kalbimizle inanıyoruz ki; Ay-Yıldızlı formayı ve milli ruhu taşıyan ‘Bizim Çocuklar’, bizden olmayanları yine başarılarıyla hayal kırıklığına uğratacaklardır. Millî Takımımızın tüm futbolcularına ve teknik heyetimize hep güvendik, güvenmeye devam ediyoruz. Tarihimizde ilk kez lider olarak katıldığımız ve tarihimizde ilk kez galibiyetle başladığımız bu turnuvada inşallah 16 yıl sonra yine gruptan çıkmayı başararak tarih yazmayı sürdüreceğiz.

- Advertisment -