Ana SayfaHaberlerTFF ile yayıncı kuruluş arasında yine, yeni, yeniden ‘ödeme’ polemiği

TFF ile yayıncı kuruluş arasında yine, yeni, yeniden ‘ödeme’ polemiği

TFF ile beIN Media Group arasındaki ödeme tartışması bitmiyor. Kulüpler Birliği’nin her maçtan önce yayıncı kuruluşun 1 dakika protesto edilmesi kararının ardından, “Ödemeleri TFF’ye yaptık” diyen beIN Media Group’a TFF’den cevap geldi: “Ödemeler eksik yapıldı.”

Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve 1. Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği ortak bir açıklama yaparak, yayıncı kuruluş beIN Media Group’un yayın hakkı karşılığı olarak ödemesi gereken paraları ödemediği gerekçesiyle bu hafta gerçekleşecek maçlardan önce 1 dakikalık protesto gerçekleştirileceğini duyurmuştu.

Dün (18 Aralık) akşam, Süper Lig’de haftanın açılış maçı olan Fatih Karagümrük – Galatasaray karşılaşmasında iki takım futbolcuları 60 saniye boyunca topa dokunmadı. Protestonun ardından müsabaka Galatasaraylı futbolcuların paslaşmasıyla başladı.

Kulüpler Birliği’nin bu çıkışına cevap beIN Media Group’tan geldi. Yapılan açıklamada, ödemelerin Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) yapıldığı ifade edildi.

TFF ise dün akşam resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı, ödemelerin anlaşmaya uygun şekilde tam olarak yapılmadığını belirterek beIN Media’yı suçladı.

TFF’nin sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve 1. Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği‘nin ortak kamuoyu duyurusu ile akabinde yayıncı kuruluş Digiturk beIN MEDIA GROUP’un yaptığı açıklama Federasyonumuz tarafından dikkatli bir şekilde takip edilmiştir.

“Çok açık bir şekilde bilinmesini isteriz ki, 2020/21 sezonu yayın hakları bedeli üzerinde prensip olarak varılan ve kamuoyunda da yer alan tutar göz önünde bulundurulduğunda dahi, Digiturk beIN MEDIA GROUP, 2020/21 sezonuna ilişkin ana sözleşme hükümlerine göre yapması gereken ödemelerin tamamını ifa etmemiştir. Dolayısıyla henüz üzerinde mutabakat sağlanmamış olmasına rağmen yayıncı kuruluşun açıklamasında belirtmiş olduğu ‘Digiturk, 2020/21 sezonunda bugüne kadar oynanmış tüm karşılaşmalara ilişkin naklen yayın lisans bedelini TFF’ye tam olarak ödemiştir’ yönündeki açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır.

“Tüm taraflar açısından büyük hassasiyet taşıyan konu Türkiye Cumhuriyeti Kanunları ve hukuk çerçevesinde Federasyonumuz tarafından kapsamlı bir şekilde değerlendirilmekte olup gerekli açıklamalar kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

- Advertisment -