Ana SayfaHaberlerTGRT Haber’den Kürtçe videoya hayal ürünü altyazı: “İBB’de işe başlayacağı için terör...

TGRT Haber’den Kürtçe videoya hayal ürünü altyazı: “İBB’de işe başlayacağı için terör kampından ayrıldı”

TGRT Haber, İBB’de proje bazlı görev yapan ve geçtiğimiz günlerde terör suçlamasıyla gözaltına alınan Ş.D.’ye ait olduğunu iddia ettiği bir video yayımladı. TGRT Haber, bir PKK kampında çekildiği anlaşılan görüntülerdeki Kürtçe konuşmalara Türkçe altyazı ‘yazdı…’ “İBB’de görev alması haberini almasının ardından terör kampından İBB’ye uğurlanma görüntüleri” diye yansıtılan görüntülerde videoyu çeken kişinin, konuştuğu PKK’lıya “görevin ne” diye sorduğu ve “sağlıkçıyım” yanıtı aldığı duyuluyor. Hayali altyazıların, daha önce “Misvak Caps” adlı sosyal medya hesabı tarafından yayımlandığı ortaya çıktı.

TGRT Haber, “PKK suçlamasıyla gözaltına alınan İBB personeli Ş. D.”ye ait olduğunu iddia ettiği bir görüntüyü “işe başlamadan, örgüt kampından uğurlanma görüntüleri ortaya çıktı” diye yayımladı.

Yayımlanan görüntülerde bir PKK’lı ile videoyu çeken kişi arasındaki Kürtçe konuşmalar ve altta Türkçe altyazı yer alıyor.

 

TGRT Haber’in “belediyede işe başlayacağı için terör kampından ayrıldığı, görüntülerin de o sırada çekildiği belirlendi” diye sunduğu videonun altyazılarına göre Ş. D. olduğu iddia edilen şahısla videoyu çeken kişi arasında şu diyalog yaşanıyor:

“Videoyu çeken kişi: Senin işini de yaptık. Sağlık personeli yapamadık.

“Ş.D. olduğu iddia edilen kişi: Veteriner de olurdu.

“Videoyu çeken kişi: Olmadı.

“Ş.D. olduğu iddia edilen kişi: Bana haberi geldi, sosyal hizmet uzmanı. Yıllardır domuz tedavi ettim buraya kadarmış. Şehir iyi gelecek.

“Videoyu çeken kişi: Tamam yardım kartı dağıtırsın.”

İlk yayımlayan “Misvak Caps”

Ne var ki görüntülerdeki kişinin S. D. ile bir benzerliği olmadığı gibi duyulan Kürtçe diyaloğun da TGRT Haber’in altyazısıyla hiçbir ilgisi yoktu.

Duyulan konuşmalarda, videoyu çeken kişinin nereye gidiyorsun ve görevin nedir sorusuna karşısındaki kimliği bilinmeyen PKK’lı sağlıkçı olduğunu belirterek diğerlerinin yanına gittiğini söylüyor.

Videonun TGRT Haberde kullanılan altyazılı halinin yaptığı “mizahi” yayınlarla bilinen “Misvak Caps” adlı sosyal medya hesabı tarafından yayıldığı ortaya çıktı.

https://twitter.com/misvakcaps/status/1519648912142970883?s=20&t=J5Xwbg7St2ujxCbGkpUzTw

- Advertisment -