Ana SayfaManşetThomas, Helga neden Türkiye?

Thomas, Helga neden Türkiye?

Turizm Bakanı Ersoy’un “Türkiye’de turist olmak avantajlı oluyor” ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun “Turistin görebileceği herkes aşı olacak” sözlerine karşı oluşan tepkiler muhalefeti harekete geçirdi. DEVA Partisi’nin sosyal medya kampanyasında Alman Helga’ya, Rus Ivanov ailesine, İngiltereli Kajol’e ve Norveçli Thomas’a “Neden Türkiye?” diye soruldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yeni kısıtlama kararlarının turistleri kapsamayacağını açıklarken “Bu süreçte turistleri hiçbir zaman kapsamadı. Müze ve ören yerlerimiz onlar için açık olacak. Türkiye’de turist olmak avantajlı oluyor” demişti.

Almanya ziyareti sırasında mevkidaşı Heiko Maas ile yaptığı basın toplantısında “Turistin görebileceği herkes aşı olacak” diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gelen tepkiler üzerine “Yerli turist yok mu” diyerek sözlerine açıklık getirmeye çalışmıştı.

DEVA Partisi, hükümetin kapanmada turizm hedefi ve turistlere ayrıcalıklı uygulamalarını eleştiren bir kampanya başlattı.

Partinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda yaratılan dört kurgusal karaktere aynı soru soruldu: Neden Türkiye?

İşte o yanıtlar…

“Bizimle ilgilenenlerin aşıları yapılmış”

Helga Herhauzin (Müzisyen, Almanya): “Türkiye hükûmeti çok misafirperver, gittiğimiz hiçbir yerde bölge halkı tarafından rahatsız edilmedik. Onlar sadece evlerinde oturuyor ya da bize hizmet ediyorlar, merak etmeyin bizimle ilgilenenlerin aşıları yapılmış. Teşekkürler Türkiye!”

“Türklerin denize girmesi yasak”

Ivanov Ailesi: “Tüm sahiller adeta bize tahsis edilmiş. Türklerin denize girmesi yasak, sürekli kontrol yapılıyor. Huzurlu bir tatil için Türkiye’yi kesinlikle tavsiye ediyorum. Teşekkürler Türkiye!”

“Test zorunluluğu bile yok”

Kajol Kapoor (Mimar, İngiltere): “Evet anne, Londra’da iki hafta karantinada kalmaktansa Türkiye’ye geldim. İnanabiliyor musun test zorunluluğu bile yok. Serbestçe dolaşabiliyorum. Teşekkürler Türkiye!”

“Burada param her gün artıyor”

Thomas Trier(Öğrenci, Norveç): “Bir hafta kalmak için gelmiştim ama 3 hafta kaldım. Burada param her geçen gün artıyor. Teşekkürler Türkiye!”

- Advertisment -