Ana SayfaHaberlerTrabzon’da demokrasi: Kongre bitti, başkan adayı serbest bırakıldı

Trabzon’da demokrasi: Kongre bitti, başkan adayı serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı AK Parti Trabzon İl Kongresi’nde il başkanlığına aday olan ama kongre akşamı eski bir davada ifadesi alınmadığı için savcı tarafından gözaltına aldırılan Metin Kaya, kongrenin ardından serbest bırakıldı. Kaya Trabzon Valisi ve iki bakan danışmanını suçladı, tazminat davası açacağını söyledi. Kaya’nın aday olamadığı AK Parti Trabzon İl Kongresi’nde 414 delegeden sadece 293’ü oy verdi.

AK Parti Trabzon İl Başkanlığına aday olan ancak toplantı yapmasına izin verilmeyen Metin Kaya, il kongresi öncesi gözaltına alınmıştı. Kaya kongreden sonra serbest bırakıldı.

Serbest kaldıktan sonra ofisinde basın toplantısı düzenleyen Kaya, başından geçenleri anlattı. Aday olmasının engellenmesinde Trabzon Valisi ve iki bakan danışmanını suçlayarak tazminat davası açacağını, kazandığı parayı da polis vakfına bağışlayacağını söyledi:

“2020’nin 5. ayında oturduğum bir arabada yaşanan bir tartışmadan dolayı mahkemelik olmuştum. Ancak, takipsizlik verilmişti. Bu takipsizlik aldığım dosyayı ne kadar enteresan ki pazartesi yani seçimden önceki akşam Savcı Bey karıştırıyor ve benim ifademin noksan olduğunu görüyor. Beni tekrar dinlemek için emniyete veya adliyeye davet etmiyor, gözaltına aldırıyor. Allah da biliyor, kul da biliyor. Bunun ne amaçla yapıldığını herkes biliyor.

“10 Kasım’da da resmen adaylığımı açıkladım. Bu süreçte çok fazla engelleme, manipülasyona maruz kaldım. Araçlarımıza ağır cezalar yazıldı. Basın açıklamalarımız, konuşmalarımız ertelendi. Araçlarımızın ruhsatları iptal edildi. Trabzon Valiliği talimatıyla ve Emniyet tarafından benim sabıka sicil kaydım yayınlattırıldı. Tamamen Trabzon Valisi ve bakanın iki danışmanı ile uğraştım. Ben de onlara her şeye rağmen korkmadığımı gösterdim. Anlayabilirlerse bu onlar için güzel bir derstir. Onların derdi sadece koltuk derdi. Emniyet tarafından sabıka kaydım yayınlattırılarak, kamuoyunda beni küçük düşürmeye çalıştılar. Yanlış yoldasınız. Trabzon Valisi, bunları yapman doğru olmadı. Sen valiliğini yap. Valilik tarafından verilen talimatla emniyet üstüme geldi. Trabzon emniyet müdürümüz kent için bir değerdir. Sayın Valim, bırakın müdürümüzü de görevini yapsın. 20 yıldır partiye verdiğim hizmeti herkes biliyor. Bunları partiye üye olmadan yaptım. Ben Recep Tayyip Erdoğancıyım. Onun olduğu her yerde olurum. Ben gönül eriyim. Kimseye yalakalık yapmadım. Süreci tek başına ekibimle yürüttüm. Hiç kimseden de icazet almadım. Erdoğan benim liderimdir.”
Kaya’nın aday olamadığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı tek adaylı Trabzon AK Parti il kongresinde 414 delegeden 293’ünün oy kullanması, diğer delegelerin sandığa gitmemesi dikkat çekti.

- Advertisment -