Ana SayfaHaberlerTRT 1 Haber spikerinin Sedat Peker’e vefası bir yılda bitti

TRT 1 Haber spikerinin Sedat Peker’e vefası bir yılda bitti

TRT 1 Ana Haber Bülteni’ni sunan Ersoy Dede, bir yıl önce yurtdışına çıktığında “hainlere karşı unutulmayacak mücadele eden bir iş insanı” olarak tanımladığı Sedat Peker’e destek verip, “Bugün ona karşı yapılan kara propagandaya sessiz kalanlara da, vefanın İstanbul’da bir semt adından ibaret olmadığını hatırlatmak lazım” diye yazmıştı. Dede, dün akşam TRT1 Ana Haber bülteninde Peker’e karşı başlatılan operasyonu haber verirken ondan “suç örgütü elebaşı” diye bahsetti.

TRT 1 Ana Haber Bülten sunucusu  gazeteci Ersoy Dede, akşam haberlerinde “Sedat Peker suç örgütüne operasyon” başlığıyla bir haber sundu.

Dede’nin sunduğu bu haberi ilgi çekici kılan kısım ise, bir yıl önce Sedat Peker hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlardı.

Yaklaşık bir yıl önce yaptığı sosyal medya paylaşımlarında Sedat Peker’den “iş adamı” olarak bahseden Dede, bazı kişileri Sedat Peker’e vefasızlık yapmakla suçlamıştı.

Ersoy Dede, Sedat Peker ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

“Hainlere karşı millet olarak verdiğimiz savaş sürecinde, unutulmayacak mücadele sahiplerinden biri de İş Adamı Sedat Peker’dir.

“Bugün ona vurmaya çalışıp yıpratmak isteyen hainleri çok iyi anlıyorum da, dün yanında görünüp, bugün ona karşı yapılan kara propagandaya karşı sessiz kalanlara da, vefanın İstanbul’da bir semt adından ibaret olmadığını hatırlatmak lazım.”

Ersoy Dede, söz konusu tweetlerinin ortaya çıkmasının ardından paylaşımlarını silmişti.

- Advertisment -