Ana SayfaDış HaberTRT World Batı Şeria’daki İsrailli yerleşimcilerin içine sızıp, belgesel çekti: Kutsal İşgal

TRT World Batı Şeria’daki İsrailli yerleşimcilerin içine sızıp, belgesel çekti: Kutsal İşgal

TRT World, İsrailli radikal Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria’da Filistinlilere karşı işlediği suçları Kutsal İşgal belgeseliyle belgeledi. 

Belgesel için TRT World Araştırma Ekibi, 7 Ekim’den sonra Batı Şeria’daki radikal İsrailli grupların arasına sızdı. İsrail basınının, İsrail’in DAEŞ’i olarak tanımladığı “Hilltop Youth” adlı radikal grubun yetiştirildiği ileri karakolların içine giren belgesel ekibi, yerleşimcilerin Filistinlileri evlerindne ve topraklarından atmak için uyguladıklarını yöntemleri görüntüledi. 

Belgesele konuşan isimler arasında yerleşimcilerin lideri Daniella Weiss, eski Hilltop Youth üyesi milletvekili Zvi Sukkot, Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, aktivist hukukçu Michael Sfard, Peace-Now hareketi lideri Haget Ofran, İsrail ordusunda keskin nişancı olarak görev almış eski asker Nadav Weiman var. 

Belgeselin İstanbul’daki galasına eşlik edecek oturumlara ünlü tarihçi Profesör Ilan Pappe, Haaretz Gazetesi’nden ünlü İsrailli gazeteci Gideon Levy, Nazi soykırımından kurtulan Kanadalı doktor Gabor Mate’nin oğlu yazar ve aktivist Aaron Mate, Avustralyalı aktivist ve tarihçi Robert Martin, Filistinli düşünür Profesör Dr. Sami al-Arian, Amerikalı aktivist Medea Benjamin, Gazze’deki son çatışmalar sırasında bölgede bulunan Filistinli-Kanadalı hemşire Ahmed Kouta ve Filistinli aktivist Issa Amro katılacak.

Etkinlik, 24 Ağustos Cumartesi 15.00’te tarihi Atlas Sineması’nda başlayacak ve tüm basın mensuplarına açık olacak.

- Advertisment -