Ana SayfaHaberlerDünyaTrump Biden’ı Twitter’da huzurevine koydu, yaşlı ve engellileri alaya aldı

Trump Biden’ı Twitter’da huzurevine koydu, yaşlı ve engellileri alaya aldı

74 Yaşındaki ABD Başkanı, Florida’da bir bakımevini ziyaret eden Joe Biden’ı (77) fotomontajlı bir görselle paylaştı, hem rakibini hem de en çok ihtiyaç duyduğu yaşlıları alaya aldı. Bakımevinden geçilmeyen Florida’da yaşlı seçmenin desteğini çoktan kaybetmiş olan Trump’ın işi daha da zorlaştı.

Donald Trump Salı gecesi Twitter’da rakibi Biden’ı bakımevi görseline fotoşoplanmış yaşlı ve engelli olarak alaya alan bir “meme” görseli paylaştı.

Trump, görselde “Biden for President” (Biden Başkanlığa) cümlesinde tek harfi sildi ve ortaya şu çıktı: “Biden for Resident” (Biden oturmaya).

Bu tviti 500 bin beğeni alan Trump bunu tam da Biden’la yaşlı seçmenleri ikna etmek için amansız bir yarış içindeyken yaptı. 2016’da ağırlıklı olarak kendisini destekleyen yaşlı seçmenler, son anketlere göre Biden’ın lehine ondan hayli uzaklaşmış durumda.

Özellikle yaşlı seçmen oranının çok yüksek olduğu Florida, başkanlık seçimlerinde belirleyici eyaletler arasında yer alıyor.

Trump bunu neden yaptı?

Trump’ın bu görseli paylaştığı gün Florida’da bir huzurevini ziyaret eden 77 yaşındaki Biden da bu istatistiğe dayanarak, 74 yaşında olan Trump’ın yaşlıları görmezden geldiğini, tek umursadığı yaşlının kendisi olduğunu dile getirmekteydi:

“Fazlalıksınız, hatırlanmayacaksınız, hiç kimsesiniz. (Trump) sizi böyle görüyor. Donald Trump’ın tek umursadığı yaşlı, kendisi.”

ABD başkanının meme’i paylaşması da Biden’ın bu yorumları üzerine geldi.

Önceki gün Trump da Florida’daydı. Biden’ı çoğu kez “bunak ve yaşlı” olarak gösterirken, kendisinin daha dinamik ve genç olduğuna vurgu yapan Başkan, koronavirüs tedavisinin ardından yaptığı ilk mitingin sonunda destekçilerini dans ederek selamladı.

Trump’ın “meme”ine tepkiler

NYT’den Robert Draper: “Eminim ki Biden kampanyası önümüzdeki 3 hafta boyunca bunu ritvitleyecektir.”

Tecrübeli sunucu Dan Rather: “Düşürdüğü seviyenin dip noktası yok.”

Huffington Post: “Yaşlılardan yana yakıla oy istediği bir dönemde, Başkan tekerlekli sandalyedeki yaşlı insanları alaya aldı.”

Buzzfeed editörü Matt Berman: “Yaşlı oylarını almak için ilginç bir yöntem.”

Türkiye Twitter’ı: Donald J. Gökçek

- Advertisment -