Ana SayfaHaberlerDünyaTrump giderayak Bannon’ı da affetti, karar azil oylamasını etkileyebilir

Trump giderayak Bannon’ı da affetti, karar azil oylamasını etkileyebilir

ABD Başkanı Trump, görevi bırakmasına saatler kala 70 kişiyi affetti, 73 kişinin cezalarını da indirdi. Affedilenler arasında yer alan Trump’ın eski danışmanı ve 2016 seçim kampanyasının mimarı Steve Bannon, internet üzerinden topladığı bağışlarda yüz binlerce kişiyi dolandırmakla suçlanıyordu. Trump’ın kararı Senato’daki azil oylamasını etkileyebilir.

ABD Başkanı Donald Trump görevi bırakmasına bir gün kala aralarında yolsuzlukla suçlanan eski danışmanı Steve Bannon‘ın da olduğu 73 kişi için özel af çıkardı. Trump, 70 kişinin cezalarında da indirim yaptı.

Donald Trump’ın 2016 başkanlık kampanyasının mimarı olan Steve Bannon, internet üzerinden düzenlenen bağış kampanyasında binlerce Cumhuriyetçi seçmeni dolandırmakla suçlanmıştı.

Bannon için benzer bir suçlama, ABD-Meksika sınırına duvar inşası için internette başlattığı bağış kampanyası hakkında yapılmıştı. Bannon, bu olayda da yüz binlerce kişiyi dolandırmakla suçlanıyordu. Geçtiğimiz yıl ağustos ayında Adalet Bakanlığı, Trump’ın eski danışmanının toplanan parayı duvar inşası için kullanmadığını duyurmuş, kampanyanın kurucusu ve vitrin yüzü Brian Kolfage’ın lüks yaşamına milyonlarca dolar aktarıldığını açıklamıştı.

Bu nedenle Bannon’ın affı, önümüzdeki günlerde Senato’da yapılacak azil oylamasında Trump’ın aleyhine sonuç doğurabilir.

Trump’ın affettiği isimler arasında silah bulundurmaktan suçlu bulunan, Lil Wayne olarak tanınan rapçi Dwayne Carter ile illegal lobicilik yaptığı belirlenen Trump’ın finansörlerinden Elliott Broidy de bulunuyor.

Trump geçen ay da Rusya soruşturmasında suçlu bulunan Paul Manafort ve Roger Stone ile damadı Jared Kushner’in babası Charles Kusher’in de aralarında yer aldığı 26 kişiye daha özel af çıkarmıştı.

- Advertisment -