Ana SayfaHaberlerDünyaTrump son gün tüm tuşlara birden bastı

Trump son gün tüm tuşlara birden bastı

ABD sandık başında. Trump son gün açtı ağzını yumdu gözünü, birkaç tivitte birçok insanlık suçunu işlemeyi başardı: “Biden’a oy vermek sizi susturmak isteyen küreselcilere, komünistlere, ikiyüzlü liberallere iktidarı vermek demek. Biden kazanırsa terörist milletlerden gelecek mülteci sayısı yüzde 700 artacak, ben sizi İslamcı teröristlerden koruyorum. Biden sizi evlerinize kapatıp, yağmacı solcuları sokaklara çıkaracak.”

ABD’de sandıkta oy kullanacak olanlar için son gün geldi. Bugün, kullanılacak olan oyların ardından sandıklar kapanacak ve ABD’nin başkanı belli olacak.

Trump, seçimin son gününde sosyal medyadan paylaştığı mesajlarında birden çok insanlık suçunu birden işledi, bir tivite hem ırkçılık, hem İslamofobi, hem göçmen karşıtlığı, hem yabancı düşmanlığı hem de ötekileştirmeyi sığdırdı.

Viyana’daki terör saldırısına gönderme yapan Donald Trump, rakibi Demokrat Parti adayı Joe Biden’ın planları gerçekleşirse “terörist milletlerden” gelecek olan mültecilerin sayısının yüzde 700 artacağını, Michigan, Minnesota, Wisconsin ve tüm Midwest’in birer mülteci kampına dönüşeceğini iddia etti.

Mesajını “Ailelerinizi koruyorum. Radikal İslamcı teröristleri ülkemizden uzak tutuyorum” diye bitirdi.

Biden’a oy verirseniz…

Paylaştığı diğer mesajlarında Trump, seçmenleri Biden’la korkuttu.

“Uyuşuk Biden’a oy vermek demek sizi susturmak, üstünüzü çizmek, sansürlemek, cezalandırmak  isteyen küreselcilere, komünistlere, sosyalistlere ve zengin liberal ikiyüzlülere iktidarı vermek demek.”

“Biden, aşıyı ertelemeyi ve Amerika’yı hapishane devletine çevirmeyi vaat ediyor. Hepinizi evlerinize kapatıp, aşırı sol yağmacılara yürüyüş izni verecek.  Karantina demek okul, mezuniyet töreni, düğün, Şükran Günü, Noel, 4 Temmuz olmaması demek.”

Trump’ın kritik eyaletlerden Pennsylvania seçimlerinde hile yapılacağı, bunun sokaklarda şiddete neden olacağıyla ilgili tiviti ise Twitter tarafından seçim süreçlerini ihlal ettiği gerekçesiyle sansürlenerek verildi.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2020-11-03 12.31.37.png
- Advertisment -