Ana SayfaHaberlerDünyaTürkiye-ABD arasında yeni hararet kaynağı: Clinton’ların şirketi, ‘Kobani’nin Kızları’nı TV dizisi yapıyor

Türkiye-ABD arasında yeni hararet kaynağı: Clinton’ların şirketi, ‘Kobani’nin Kızları’nı TV dizisi yapıyor

Hollywood Reporter adlı haber sitesi, Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile kızı Chelsea Clinton'ın prodüksiyon şirketinin, 2015 yazında Kobani’ye saldıran IŞİD’e karşı savaşan YPG/PYD’li kadın savaşçıları anlatan kitabın televizyon dizisi haklarını satın aldığını duyurdu.

Hollywood Reporter adlı haber sitesindeki habere göre, Clinton’ların ortağı olduğu HiddenLight Prodüksiyon şirketinin haklarını satın aldığı kitabın adı “Kobani’nin Kızları: İsyan, Cesaret ve Adaletin Hikâyesi.” Kitabın yazarı ise Gayle Tzemach Lemon.

Haberde, Hillary Clinton’in, kitapta anlatılan öyküyü “dünyanın her yerinden izleyicilere sunmaktan daha heyecan verici bir şey olamaz” değerlendirmesini yaptığı da yer alıyor.

Hillary Clinton ve kızı Chelsea, insan hikâyelerine odaklanan içerikte filmlerin yanı sıra TV ve dijital platformlar için belgeseller ve dramalar üretmek amacıyla Aralık 2020’de HiddenLight Prodüksiyon şirketini kurmuşlardı.

Bu sabah (26 Ocak) Anadolu Ajansı’nın geçtiği haberin gazetelerin internet sitelerindeki sunumu, dizinin Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde yeni bir hararet kaynağı oluşturacağını gösteriyor.

Gazetelerin internet sitelerindeki bazı başlıklar şöyle:

“ABD’de Clinton ailesi PKK’ya dizi çekecek!”, “Clinton ailesi katil PKK’ya dizi çekecek!”, “Clinton ailesi terör örgütü YPG/PKK’ya dizi çekecek”, “Büyük skandal! Clintonlar terör örgütü PKK’ya dizi çekecek”, “Clinton çifti terör örgütü YPG/PKK’ya dizi çekecek”, “ABD’de Hillary Clinton’ın kızından YPG/PKK’ya skandal destek: Teröristlerin dizisini çekecek.”

- Advertisment -