Ana SayfaHaberlerGündemTürkiye Belediyeler Birliği başkanlığı seçiminde İmamoğlu ve Yavaş karşı karşıya mı gelecek?

Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığı seçiminde İmamoğlu ve Yavaş karşı karşıya mı gelecek?

31 Mart sonrası CHP’li başkanların ağırlık kazandığı Türkiye Belediyeler Birliği, Mayıs ayı içinde yeni başkan ve yönetimini seçecek. Kulislere göre başkanlık için iki güçlü aday var: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş.

AK Partili eski Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın başkanlık yaptığı ve yönetiminde sadece AK Parti ve MHP’li belediye başkanların olduğu Türkiye Belediyeler Birliği seçime gidiyor.

Başkan ve pek çok YK üyesinin yeniden belediye başkanlığına seçilemediği TBB’de 31 Mart sonrası ibre CHP’ye dönmüş durumda.

31 Mart’tan sonra 60 gün içinde yapılması yasal zorunluluk olan seçimlerde 14 büyükşehir ve 21 ilk belediyesi kazanan CHP ile 12 büyükşehir ve 12 il belediyesi kazanan AK Parti’nin adayları yarışacak.

3’ü büyükşehir 10 ilde başkanlık kazanan DEM Parti, 1 büyükşehir ve 1 il belediyesi kazanan YRP, 8 il belediyesinde seçimi önde tamamlayan MHP ve 1 ilde kazanan İYİ Parti’li belediye başkanları da seçimde oy kullanacak.

Mayıs sonuna kadar yapılması beklenen TBB seçimlerinde sonucu CHP’li belediye başkanları belirleyecek.

Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hem de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın istediği konuşuluyor.

Gazete Duvar‘ın haberine göre; CHP yöneticileri, “Bu durum bir kriz konusu olur mu” sorusuna ise “Hayır olmaz, aralarında bir çözüm bulur, anlaşmaya varırlar” yanıtını veriyor. 

Kulislere göre ara formül olarak CHP’li Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın ismi üzerinde de anlaşılabilir.

Türkiye Belediye Birliği’nin bütçesi belediyelerden kesilen paylardan oluşuyor. Fakat TBB uzun yıllardır kaynakların taraflı kullanımı nedeniyle eleştiri oklarının hedefi oluyordu.

- Advertisment -