Ana SayfaHaberler“Türkiye İsrail’le gizli görüşmeler yürütüyor”

“Türkiye İsrail’le gizli görüşmeler yürütüyor”

İddiayı gazeteci Amberin Zaman Al Monitor’de yazdı: ”İlişkileri normalleştirmek için Türkiye’nin girişimiyle Türkiye ve İsrail arasında gizili görüşmeler yürütülüyor. Bu görüşmelerin en az birine MİT Başkanı Hakan Fidan da katıldı.” Mavi Marmara anlaşması sonrası 2016’da büyükelçilerin karşılıklı olarak atandığı İsrail’le ilişkiler 2018’deki İsrail’in Gazze saldırısı sonrası yeniden bozulmuş, ilişkiler maslahatgüzar seviyesine inmişti

Gazeteci Amberin Zaman’ın Al Monitor sitesindeki haberi şöyle:

“İyi konumdaki kaynakların Al Monitor’e bildirdiğine göre, Türkiye’nin ulusal güvenlik şefi, ilişkileri normalleştirmek için Türkiye’nin girişimiyle İsrailli yetkililerle gizli görüşmeler yürütüyor.

“İsmini vermeyen kaynaklar, geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen bu görüşmelerin en az birinde Türkiye’yi Hakan Fidan’ın temsil ettiğini doğruladı. Ama görüşmenin nerede yapıldığıyla ilgili bilgi vermek istemediler. Hükümet yetkilileri, istihbaratla ilgili her konuda olduğu gibi bu sefer de herhangi bir yorumda bulunmadı.

“Kaynaklardan biri ‘Türkiye ile İsrail arasındaki trafik devam ediyor ama Fidan bunlara katılmadı’ dedi. Mayıs 2018’de Gazze’ye yönelik kanlı saldırı sonrası Türkiye İsrail Büyükelçisi’ni kapı dışarı etmişti.”

Öncesinde, Mavi Marmara anlaşmasıyla birlikte 2016’da karşılıklı büyükelçiler atanmış; ancak 2018’deki Gazze saldırısı sonrası yeniden ilişkiler tekrar maslahatgüzar seviyesine inmişti.

- Advertisment -