Ana SayfaHaberlerGündemTürkiye'nin Doğu'su, 5,9'luk depremle sallandı

Türkiye’nin Doğu’su, 5,9’luk depremle sallandı

Malatya'nın Kale ilçesinde, saat 10.46'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramalarına başladığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana geldiğini belirtti. Malatya Valisi Seddar Yavuz, il genelindeki okulların bugün tatil edildiğini duyurdu. AFAD, ilk bilgilere göre depremde can ve mal kaybı olmadığını bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.46’da, merkez üssü Malatya’nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 10,07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Prof. Dr. Naci Görür: Endişe yok

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya merkezli 5,9 büyüklüğündeki depremin, 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucu olduğunu söyleyerek, “Endişe yok” dedi.

Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüküğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhhtemelen bu gün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok.”

AFAD: An itibarıyla can ve mal kaybı bulunmamaktadır

AFAD’dan yapılan açıklamada, “5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla can ve mal kaybı bulunmamaktadır” denilerek, “Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup, saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız” ifadeleri kullanıldı.

Bakan Yerlikaya: Saha tarama çalışması başladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramalarına başladığını bildirerek, “Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.

Depremde can ve mal kaybı yaşanmadığını belirten Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerimizde AFAD ve ilgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir. 112 Acil Çağrı Merkezi’mize 374 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 341’i bilgi ; 33’ü de yardım amaçlı çağrıdır. Malatya’da 1, Şanlıurfa’da 1, Elazığ’da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”

Malatya Valisi Yavuz: Okullar tatil edildi

Deprem sonrası A Haber’de konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, okulların tahliye edildiğini belirtti. Yavuz, il genelindeki okulların bugün tatil edildiğini açıkladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan açıklama

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Depremden etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diyerek, şunları ifade etti:

“Meydana gelen depremin hemen akabinde tüm ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir. Şu ana komuta merkezimize gelen herhangi bir olumsuz durum yoktur. Saha taramalarımız devam etmektedir.”

- Advertisment -