Ana SayfaHaberler“Türkiye'nin reklam kampanyası adeta sömürge zihniyetini andırıyor”

“Türkiye’nin reklam kampanyası adeta sömürge zihniyetini andırıyor”

Turizm Bakanlığı’nın resmi İngilizce seyahat hesabı Go Türkiye’de paylaşıldıktan sonra tepkiler üzerine kaldırılan 'Eğlenin, ben aşılandım' videosuna muhalefet liderlerinden büyük tepki geldi. En dikkat çekici yorumu ise Washington Post muhabiri Vanessa H. Larson yaptı: “Türkiye'nin reklam kampanyası adeta sömürge zihniyetini andırıyor.”

Turizm Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yayımladığı; turizm çalışanlarının “Siz eğlenin, ben aşı oldum” sloganını taşıyan maskeler ile görüntülendiği Türkiye’nin yaz sezonu tanıtım videosu gelen yoğun tepkiler üzerine yayından kaldırıldı.

Videonun yayımlandığı andan itibaren vatandaşlardan gelen tepkiler, videonun kaldırılmasından sonra da devam etti.

Videoyu eleştirenler arasında Washington Post muhabiri Vanessa H. Larson da vardı. 2007-2013 yılları arasında İstanbul’da yaşayan ve Türkiye hakkında çok sayıda makale yazan Larson, sosyal medya hesabından videoya ilişkin yaptığı paylaşımda, “Türkiye’nin reklam kampanyası adeta sömürge zihniyetini andırıyor, çünkü yerel halk evlerinde kilitli ve ülkenin yüzde 13’ünden daha azı aşılanmış vaziyette” ifadelerini kullandı.

Muhalefet liderlerinin paylaşımları başta olmak üzere, videoya yönelik eleştirilerden bazıları şöyle:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

“Bayramı da milletimize zehir etmeyi başardınız. Kendi milletini aşağılayan bir bakanlığımız da oldu en sonunda! Turizm sektörünün bu gelirlere ihtiyacı var. Arada sırada liyakatlı birileriyle çalışsanız çok iyi olurdu.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener:

“Pandemide sadece çile ve zorluk çektirdiğiniz bu aziz millete, şimdi de utanmadan bunu yaptınız. Yazıklar olsun.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan:

“Kendi vatandaşını bu kadar değersiz gören bir iktidarı hak etmiyoruz. Bu milleti aşısız bıraktılar. Turizm sektörü de dahil tüm ülkeyi batırdılar. Algı yönetimi için yine tweet sildiler ama video her yerde dolaşımda. Vatandaşını aşağılayarak, kandırarak ülke yönetilmez.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu:

“Allah sizi ıslah etsin! Ülkemizin, milletimizin onurunu turiste yaranacağız diye nasıl böyle ayaklar altına alabilirsiniz? Sayın Bakan onur kelimesinin sizin için bir anlamı var mı bilmem ama istifa onurlu bir davranıştır!”

Siyasi parti liderleri dışında, binlerce twitter kullanıcısı da  #TurizmBakanıİstifa paylaşımı ile Bakan Ersoy’u istifaya davet etti. 

https://twitter.com/Gokcekatun/status/1392932195833159682
- Advertisment -