Ana SayfaHaberler“Türkiye’yi 12 Eylül’de bile düşmediği duruma düşürecek bir süreç işliyor”

“Türkiye’yi 12 Eylül’de bile düşmediği duruma düşürecek bir süreç işliyor”

“Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesinde üyeliği askıya alma ve üyelikten çekilme süreci de dahil süreç başlatılacak. Türkiye’yi 12 Eylül’de bile düşmediği duruma düşürecek bir süreç işliyor.” “Eğer gerçekten Soros Türkiye’de darbe planladıysa o zaman tüm Soros’la irtibatlı kişileri takibe alın. Soros’la irtibatlı olup Türkiye’ye Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi gibi ucube bir sistemi neredeyse empoze eden, hazırlayan bazı çevreler de araştırılsın.”

KRT’de Sisler Bulvarı programına konuk olan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, gazeteci Saygı Öztürk’ün sorularını yanıtladı.

Davutoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Büyükelçiler yaptığımız iş doğru dedi, özür falan yok”

“10 büyükelçinin bu açıklamasına psikolojik olarak zemin hazırlayan Sayın Erdoğan’dır. Türk yargısı bağımsızdır demiş olsaydı, Rahip Brunson, Deniz Yücel vakalarında, kimsenin aklına böyle bir şey gelmezdi. Ya da suçsuzsalar ve hiç tutuklanmasalardı da gelmezdi.”

“10 büyükelçi ‘Viyana Sözleşmesinin 41. Maddesine aykırı bir tutumumuz yok’ dedi. ‘Osman Kavala açıklamasından geri dönüyoruz’ demediler. ‘Türkiye’de yargı bağımsızdır ve bizim müdahalemiz yanlıştır’ demediler. ‘Bizim yaptığımız iş doğru ve aykırı değildir’ dediler. ABD ve Almanya da büyükelçilerin açıklamalarının arkasında durdu.”

“Türkiye’de medya tekeli dolayısıyla bir algı dünyası var. Geri adım attıkları gibi bir kanaat uyandırıldı. Ortada özür falan yok.”

“Sayın Cumhurbaşkanı özür dilendiğini ifade ederek istenmeyen adam sözünden vazgeçildiğini açıkladı. Madem vazgeçecektiniz, niye böyle açıklama yaptınız? Türkiye’nin caydırıcılığı kalmadı. Burada zedelenen Türkiye’nin uluslararası itibarıdır.

“Siyasi hiç kimse tutuklu durumdaki birisini mutlak suçlu ilan edemez. Ama cumhurbaşkanı daha tutuklanmadan önce suçlu ilan ediyor.”

“Türkiye’yi 12 Eylül’de bile düşmediği duruma düşürecek bir süreç işliyor”

“Dışişleri Bakanıyken Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Başkanlığı yaptım. O zaman da bazı ülkelerin AİHM ve AİHS’ne uymaması nedeniyle dosyalar önümüze geldi. Biz acıyarak bakardık bu ülkeler niye bu duruma düşüyor diye. Şimdi aynı konu 30 Kasım’da gelecek. Türkiye, bu konudaki kararı uygulamadı, Bakanlar Komitesinde bu konuda denetleme ve karar verme, üyeliği askıya alma ve üyelikten çekilme süreci de dahil süreç başlatılacak. Türkiye’yi 12 Eylül’de bile düşmediği duruma düşürecek bir süreç işliyor.”

“Bir Soros algısı oluşturuldu. Eğer gerçekten Soros Türkiye’de darbe planladıysa o zaman tüm Soros’la irtibatlı kişileri takibe alın.”

“Soros’la irtibatlı olup Türkiye’ye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gibi ucube bir sistemi neredeyse empoze eden, hazırlayan bazı çevreler de araştırılsın. Beştepe’de geçmişte Soros’la irtibatlı olarak çalışan kişiler de takibat yapılsın. Bu pelikan yapılanmasının içindeki bazı unsurların ve onunla ilişkilendirilen yapıların geçmiş Soros irtibatları araştırılsın. Soros bir darbe planladıysa bir kişi mi var, Osman Kavala mı?”

(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “benim kitabımda geri adım atmak yoktur” sözleri hakkında)

“O kitap doldu. Eski bir çalışma arkadaşı olarak üzüntü duyuyorum. Geçmişte geri adım atmazdı Erdoğan. One minute dediği zaman Davos’ta birlikteydik. Son yıllarda Sayın Erdoğan her konuda geri adım atmıştır. İç siyasette de dışta da geri adım attı. Davos’tan sonra Simon Peres açıkça özür diledi. Özür böyle dilenir. Bu geri adım atmadır. Diplomatik bakımdan en büyük diplomatik krizin eşiğinden döndük. Şimdiden uyarıyorum, Kasım ayında yapılacak toplantıya şimdiden hazırlanmalı. Öncelikle Osman Kavala konusunda delil varsa hüküm verilsin, yoksa serbest bırakılsın.”

- Advertisment -