Ana SayfaHaberlerGündemTUSAŞ'ta patlama ve çatışma. Erdoğan: "4 şehit, 14 yaralımız var"

TUSAŞ’ta patlama ve çatışma. Erdoğan: “4 şehit, 14 yaralımız var”

TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii önünde üç patlama ve çatışma yaşandı. Rehinelerin olduğu iddia ediliyor. Bölgeye ekipler sevk edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "TUSAŞ'ta gerçekleştirilen terör saldırısında 4 şehidimiz, 14 yaralımız var." Saldırı nedeniyle sosyal medyaya hız kısıtlaması getirildi.

Ankara’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) önünde iki patlama meydana geldikten sonra çatışma çıktı.

Bölgeye ekipler sevk edildi.

Yerlikaya: “3 şehit, 14 yaralımız var”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıya ilişkin açıklama yaptı:

esislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek. Lütfen resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.”

“Çatışmalar devam ediyor”

Bölgede bulunan Habertürk muhabiri Serkan Şimşek, saldırganların içeride olduğunun ve çatışmaların devam ettiğinin iddia edildiğini aktardı.

NTV’de yer alan haberde de güvenlik güçleri ile teröristler arasıda çatışmaların devam ettiği, rehinelerin olduğunun bildirildiği ifade edildi.

https://twitter.com/serbestiyetweb/status/1849090855111372801

Taksiyle gitmişler

Saldırganların olay yerine taksiyle gittiği anlar kameralara yansıdı.

Silahlı saldırganlardan en az birinin kadın olduğu öğrenildi.

Üçüncü patlama yaşandı

Çatışmalar yaklaşık bir saattir devam ederken, olay yerinde üçüncü bir patlamanın yaşandığı aktarıldı.

Sivillere de ateş açılmış

Saldırganların olay yerine geldiği anları gösteren kamera kayıtlarında, saldırganların çevredeki sivillere ateş açtığı da görülüyor.

TUSAŞ nedir? 

Faaliyetleri neler? 1977 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çatısında kurulan TUSAŞ, TSK’nın F-16 uçaklarının kullanılması kararıyla 1984’te TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAİ), Türk-ABD ortak yatırım şirketi olarak 25 yıllığına kuruldu. 25 yıllık süreç tamamlanmadan, 2005 yılında TAI’nin yabancı hisseleri Türk hissedarlar tarafından satın alınarak şirket yeniden yapılandırıldı.

- Advertisment -