Ana SayfaHaberlerTwitter’da bir gül bahçesi

Twitter’da bir gül bahçesi

300 bin takipçisi var, her tviti 10 bin rt alıyor ve her tvitine takipçileri binlerce gül emojisi göndermek için birbirleriyle yarışıyor: Menzil tarikatı şeyhi Muhammed Saki Erol’un Twitter hesabı...

Twitter kullanıcıları, Menzil tarikatı şeyhi Muhammed Saki Erol’un 340 bin takipçisi olan hesabının varlığından, geçen hafta çok eşlilik, medeni kanun üzerine çektiği videolar; Mesut Yılmaz, CHP, muhalifler için attığı tehdit ve belaltı tvitleri yüzünden büyük tepki çeken ve ardından görevden alınan, eski adıyla Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Başhekim Yardımcısı Ali Edizer’in 2018’de attığı şu  tviti sayesinde haberdar oldu:

Menzil tarikatı olarak bilinen, Nakşibendi tarikatının Halidiye kolunun başındaki isim olan, müritlerinin “Gavs-ı sani Hazretleri” dediği Muhammed Saki Erol, Adıyaman’ın Menzil köyünde yaşıyor. Erol’un hesabından Twitter’da her tvit atıldığında, takipçileri profilini gül bahçesine çeviriyor.

Genellikle hadis ve ayetlerin paylaşıldığı hesapta, örneğin dünkü tweet böyle etkileşim aldı:

Tvitin atıldığı andan itibaren, altına müthiş bir hücum başlıyor. Arada ‘amin’ mention’ları görülse de, yanıtların yüzde 99’u gül.

Hz. Muhammed’i simgeleyen gül, Menzil tarikatında da önemli bir yere sahip.

Muhammed Saki Erol, ender olan videolarında ve fotoğraflarında genelde elinde gül tutarken görülüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=XpqfYXw0s1A

- Advertisment -