Ana SayfaHaberlerBilim TeknolojiTwitter’dan dezenformasyona karşı yeni program: Birdwatch

Twitter’dan dezenformasyona karşı yeni program: Birdwatch

Twitter, dün (25 Ocak) dezenformasyona karşı mücadelede devreye sokacağı yeni bir programın pilot versiyonunu açıkladı. Birdwatch adı verilen program, seçilmiş-güvenilir bir kullanıcı grubunun, şüpheli paylaşımların altına etiketler/notlar yazabilmesi esasına dayanıyor.

Turk-internet.com’da Emre Yılmaz imzasıyla yayımlanan “Twitter dezenformasyona karşı birdWatch özelliği getiriyor” başlıklı haber şöyle:

Twitter, içeriği denetleme biçimini önemli ölçüde değiştiriyor. Bugün yanlış bilgilerle mücadele etmek için gerçek kontrolleri kitle kaynaklı hale getiren bir pilot program olan Birdwatch’ı açıkladı.

Birdwatch adı verilen pilot program, önceden seçilmiş bir kullanıcı grubuna -şimdilik sadece ABD’de- Twitter üzerinden kaydolma izni veriyor. Kaydolmak isteyenlerin ABD merkezli bir telefon operatörü, doğrulanmış e-posta adresi ve telefon numarası bildirmeleri ve yakın zamanda Twitter kural ihlali yapmamış olmaları gerekiyor.

Birdwatch (Kuş Gözlemcileri) olarak adlandırılan düzenli kullanıcıların yanlış bilgi içerdiğini düşündükleri tweetleri tanımlamalarına ve daha fazla bilgi ve bağlam içeren notlar / etiketler yazmalarına olanak tanıyacak.

Twitter Başkan Yardımcısı Keith Coleman blog gönderisinde programı şöyle anlattı: “Bu yaklaşımın, yanıltıcı bilgiler yayıldığında hızlı yanıt verme potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz ve insanların güvendiği ve değerli bulduğu bağlamı ekliyoruz. Sonunda, geniş ve çeşitli katılımcılardan oluşan bir fikir birliği olduğunda, küresel Twitter kitlesi için doğrudan Tweetlerde notları görünür kılmayı hedefliyoruz.”

Kaynak: https://turk-internet.com/twitter-dezenformasyona-karsi-birdwatch-ozelligi-getiriyor/

- Advertisment -