Ana SayfaDış HaberUkrayna, Rusya topraklarına girdi: 11 köy ele geçirildi

Ukrayna, Rusya topraklarına girdi: 11 köy ele geçirildi

Ukrayna ordusu, beklenmeyen bir saldırı yaparak Kursk bölgesinde Rusya’ya ait 11 köyü ele geçirdi. Saldırılarda 5 kişi öldü, 6’sı çocuk en az 24 kişi yaralandı.

Ukrayna askerleri, son iki gündür Kursk bölgesinde yaşanan çatışmalarda ilerleme sağlayarak Rusya topraklarındaki 11 köyü ele geçirdi. Böylece Ukrayna birlikleri, Rusya topraklarında 15 kilometre ilerledi.

Çatışmaların yaşandığı köy olan Sudzha, Rus gazının Ukrayna üzerinden Avrupa’ya ihracatı için son operasyonel aktarma noktası. Sadece 60 kilometre kuzeydoğusunda Rusya’nın Kursk nükleer enerji santrali bulunuyor.

İlerleyiş durduruldu

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e verdiği brifingde, “Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin Kursk bölgesindeki ilerleyişi durduruldu” dedi. 

Rusya’nın açıkladığı verilere göre iki günde yapılan saldırılarda 5 kişi öldü, 6’sı çocuk en az 24 kişi yaralandı.

Kursk Bölgesi Vali Vekili Aleksey Smirnov, çatışmaların yaşandığı Sudja kasabası yakınlarında bir Ukrayna insansız hava aracının bir ambulansı vurması sonucu bir sürücü ve bir sağlık görevlisinin öldüğünü, bir doktorun ise yaralandığını öne sürdü.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin bugün ülkesinde seferberliği uzatan yasayı imzaladığına işaret ederek, “Ölümcül Ukrayna seferberliğini sessizce üç ay daha uzatmak için Ukrayna vatandaşlarını Kursk’taki kıyma makinesine gönderdi.” iddiasında bulundu.

- Advertisment -