Ana SayfaHaberlerÜmit Özdağ: Irkçı yapılandırmaların ortak özelliği Zafer Partisi’ne düşmanlık

Ümit Özdağ: Irkçı yapılandırmaların ortak özelliği Zafer Partisi’ne düşmanlık

Ümit Özdağ, Serbestiyet’in ortaya çıkardığı neo-Nazi yapılanması hakkında konuştu: “Kumpas hazırlandığını düşünüyorum. Sığınmacı ve kaçaklara saldırıp video çeken Ataman Kardeşliği hakkında suç duyurusunda bulunduk, 2 gün sonra kendisini feshetti. Bu ırkçı yapılandırılmaların ortak özelliği Zafer Partisi’ne düşman olmaları. Onlar bizi ırkçı olmamakla suçluyorlar.”

Eskişehir’de 18 yaşındaki Arda Küçükyetim tarafından düzenlenen saldırı ve ardından Serbestiyet’in ortaya çıkardığı neo-Nazi gruplarla ilişkisi olduğu iddia edilen Ümit Özdağ, Halk TV’de katıldığı canlı yayında bu grupların Zafer Partisi’ne de düşman olduğunu savundu.

Özdağ şu ifadeleri kullandı:

“Kumpas hazırlandığını düşünüyorum”

Kumpas hazırlandığını düşünüyorum hatta bazı doneler de var. Önce Ataman Kardeşliği sığınmacı kaçaklara saldırıp video çekiyor, yayıyor ve hakkında hiçbir soruşturma yok. Talimat verdim, suç duyurusunda bulunduk, savcı kabul etmek istemedi. Zafer Partisi yapınca kabul edildi ve 2 gün sonra Ataman Kardeşliği kendisini feshetti, çok hızlı haberleri olmuş.

Geçtiğimiz günlerde yine hazırlamışlar. Bir internet sayfası, onla ilgili de partimizin avukatına talimat verdim. Orada da ırkçı bir söylem benimseniyor. Bununla da ilgili soruşturma açılması için başvuruda bulunduk.

Bu ırkçı yapılandırılmalar, yapılanmalar demiyorum, bunların ortak özelliği Zafer Partisi’ne düşman olmaları. Yapılandırma bunlar. Onlar bizi ırkçı olmamakla suçluyorlar.

“Irkçı yapılandırmaların ortak özelliği Zafer Partisi’ne düşmanlık”

Bize, “Yahudileri, zencileri Türk kabul ediyor” diyorlar. 250 senedir Manisa’da yaşıyor, ataları Sudan’dan gelmiş, Türkçeden başka dili olmayan bu insanlara nasıl Türk değilsin dersin kardeşim? Biz onları Türk görüyoruz.

- Advertisment -