Ana SayfaHaberlerValilik izin vermedi, bir yolsuzluk dosyası kapandı

Valilik izin vermedi, bir yolsuzluk dosyası kapandı

CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi, MHP’li eski başkan Hüseyin Sözlü döneminin sekiz üst düzey bürokratı hakkında Park Bahçeler Müdürlüğü alımlarında yolsuzluk iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Valilik, soruşturma için izin isteyen Adana Başsavcılığı’nın talebini geri çevirdi. Başsavcılık da karara itiraz etmeyince bir yolsuzluk soruşturması açılamadan kapandı.

CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın, eski MHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey sekiz bürokratı hakkında, Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan satın alma ve ihalelerdeki yolsuzluklarla ilgili suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma Adana Valiliği’ne takıldı.

Adana’da yayın yapan Küçüksaat.com sitesinin haberine göre, suç duyurusu üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu sekiz eski bürokrat hakkında soruşturma izin talebinde bulundu. Ne var ki Adana Valiliği’nden “soruşturma izni verilmemesi” kararı çıktı.

Adana Valiliği, “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla başlatılan inceleme kapsamında, belediyenin 2 numaralı ismi olan Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şaban Acar ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Şahin‘le birlikte bürokrat ve memurlardan oluşan 8 isim hakkında verdiği “kovuşturmaya yer yoktur” kararını Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletti.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Valiliğin kovuşturmaya yer yoktur kararına itiraz etmedi. Valilik de Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yazdığı yazıda bu hususun altını çizerek kararın kesinleştiğini bildirdi.

Böylece bir yolsuzluk dosyası kapatılmış oldu. Karara belediyenin itiraz hakkı var.

- Advertisment -