Ana SayfaDış HaberX Brezilya’da yasaklandı: VPN’le girene günlük 8.874 dolar ceza

X Brezilya’da yasaklandı: VPN’le girene günlük 8.874 dolar ceza

İçerik kaldırma taleplerinden dolayı Brezilya’daki temsilciliğini kapatan X, Brezilya’da mahkeme kararıyla yasaklandı. VPN ile X’e girenlere her bir gün için 8.874 dolar para cezası uygulanacak. Uygulama mağazaları 5 gün içinde X’i Brezilya’da indirmeye kapatacak.

Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X, sansür için baskı yapıldığını öne sürerek Brezilya’daki temsilciliğini kapatma kararı almıştı.

Brezilya Yüksek Mahkemesi, ülkede yasal temsilci ataması için 24 saat süre verdiği sosyal medya platformu X’e erişimi yasakladı. 

Brezilya Yüksek Mahkemesi’nden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes’in, Elon Musk’ın sahibi olduğu X’e erişim yasağı getirme kararı aldığı bildirilen açıklamada, tanınan sürede şirketin Brezilya’da yasal temsilci atamadığı, temsilci atanana ve kesilen para cezaları ödenene kadar kararın geçerli olacağı belirtildi.

VPN’le girene ceza

Erişim yasağı kapsamında uygulama mağazalarına X’in kaldırılması için 5 gün süre verildi.

VPN gibi yollarla X’e giriş yapmaya çalışan kişi veya kuruluşlara da her gün için 8.874 dolar para cezası uygulanacak.

Elon Musk: Sözde yargı siyasi nedenlerle ifade özgürlüğünü yok ediyor

Elon Musk, X’ten yaptığı paylaşımda, “İfade özgürlüğü, demokrasinin temel taşıdır ve Brezilya’daki seçilmeyen sözde yargıç, bunu siyasi amaçlar uğruna yok ediyor” diyerek karara tepki gösterdi.

Musk, para cezası kararıyla ilgili yaptığı paylaşımda ise “Brezilya’daki baskıcı rejim, insanların gerçeği öğrenmesinden o kadar korkuyor ki, bunu deneyen herkesi iflas ettirecek” ifadelerini kullandı.

- Advertisment -