Ana SayfaHaberlerDünyaYandaş medyası Trump’ı yalnız bıraktı

Yandaş medyası Trump’ı yalnız bıraktı

En büyük destekçisi olan Rupert Murdoch’ın sahibi olduğu gazete ve televizyonlar, Trump’ın “seçimde hile” iddialarına destek vermedi. Wall Stree Journal başyazısında Trump’ı hile iddialarına delil göstermeye ya da seçim yenilgisini kabul etmeye çağırdı. Fox News spikeri Trump’a seçim sonuçları karşısında zerafet ve soğukkanlılık tavsiye etti.

Cumhuriyetçilere ve Trump’a yakınlığıyla bilinen Rupert Murdoch’ın sahibi olduğu News Corp’un gazetesi Wall Street Journal bugün “Başkanlıkta oyun sonu” başlıklı bir başyazıyla çıktı.

Yazıda Trump’ın seçimde hile ve sahtekârlık iddiaları eleştirilerek “Trump’ın mahkemelerde mücadele etmeye hakkı var ama bunun için seçimlerde hile yapıldığını ispatlayan kanıta ihtiyacı var” deniyor.

WSJ başyazısında Trump, seçim sonuçlarını tanımamanın sonuçları açısından uyarılmış:

“Eğer son icraatı meşru bir yenilgiyi kabul etmeyi kabaca reddetmek olursa, Trump’ın mirası tamamen silinir.”

https://www.wsj.com/articles/the-presidential-endgame-11604706255?st=12opab285awkvc4&reflink=share_mobilewebshare

En büyük destekçisi, zarafet ve soğukkanlılık tavsiye etti

Murdoch’ın medya grubunun televizyonu Fox News da sayımlar henüz bitmeden Arizona’da Biden’ın zaferini ilan ettiği için Trump ve taraflarının yoğun eleştirilerine maruz kalmıştı.

Fox News’ın Trump’ın seçim hilesi iddialarına eleştirel ve temkinli biçimde yaklaşan bir yayın yapması da dikkat çekiyor.

Kanalın önde gelen isimlerinden, Trump’ın güçlü bir destekçisi olan, 2016’da başkan adaylığını aldığı Cumhuriyet Parti kongresinde de konuşma yapan Laura Ingraham, Trump’a yenilgi kesinleşirse bunu zarafet ve soğukkanlılıkla kabul etme tavsiyesinde bulundu:

 “Umarım hiç gelmez ama eğer bu seçimin arzu edilmeyen sonucunu kabul etme vakti gelirse, Başkan Trump bunu  tıpkı Savannah Guthrie karşısında gösterdiği gibi nezaket ve soğukkanlılıkla yapmalı. O ton ve duruş pek çok insanın dikkatini çekti. İhtiyacı olan kesinlikle bu.”

“Adil olmayan bir sürecin sonunda kaybetmek, evet, midene bir yumruk yemek gibi. Bu arada ben bu akşam hiçbir şeyi kabul ediyor değilim. Kaybetmek, eğer bu olursa,  çok acı olur. Ama eğer ülkeyi ileriye doğru taşımaya yoğunlaşırsa, Başkan Trump’ın mirası daha fazla değer kazanır.”

Fox ekranlarında Trump’a yalanlama

Fox News’da Trump’ın seçim hilesi iddialarıyla ilgili de eleştirel yayınlar yapılıyor.

Fox News spikeri, Trump cephesinin Pennslyvania eyaletinde süren sayımlar sırasında Philadelphia’da Cumhuriyetçilerin sayımlara alınmadığı ile ilgili iddiasını, sayımları izleyen Fox muhabirine sordu. Fox muhabiri “Hayır bu doğru değil” diyerek iddiayı yalanladı.

New York Post: Temelsiz iddialar

Murdoch’ın sahibi olduğu, Trump’ın sıkı bir destekçisi olarak bilinen New York Post gazetesi de, Trump’ın Beyaz Saray’dan yaptığı, Amerikan televizyonlarında kesilerek verilen “seçimlerde hile yapıldı” konuşmasını, “Moralsiz Trump, Beyaz Saray’daki konuşmasında temelsiz seçim hilesi iddialarında bulundu” başlığıyla vermişti. 

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:EmGd2dFUcAAwSAP.jpg
- Advertisment -