Ana SayfaHaberlerYargıtay, Gergerlioğlu'nun ‘habere link verme’ suçundan aldığı cezayı onayladı

Yargıtay, Gergerlioğlu’nun ‘habere link verme’ suçundan aldığı cezayı onayladı

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onadı. Gerekçe, içinde PKK’nın bir açıklamasının da bulunduğu bir habere link vermek suretiyle “açıklamanın sahiplenilmesi…”

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, içinde bir PKK açıklamasının da yer aldığı bir habere link verdiği için aldığı cezayı onayladı.

İlk derece mahkemesinin verdiği kararın İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesince de (istinaf aşaması) hukuka uygun bulunmasının ardından dosya Yargıtay’a gelmişti. Dosyayı inceleyen Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Gergerlioğlu’na verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onadı.

Dairenin gerekçesinde, Gergerlioğlu hakkındaki soruşturmanın milletvekili seçilmeden önce başlatıldığı, dolayısıyla kovuşturmaya devam edilerek hüküm kurulduğu belirtildi.

“PKK açıklamasına link verildi”

Yargıtay 16. Ceza Dairesinin gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:

“Sanığın, 20 Ağustos 2016 tarihli paylaşımında, örgüt mensuplarının silahlı fotoğrafının görsel olarak kullandığı, örgütün cebir ve şiddet içeren eylemlerini meşru gösteren ve teşvik eden ifadeler içerdiği anlaşılmıştır. Sanığın, PKK silahlı terör örgütünce yayımlanan bir açıklamanın yer aldığı habere link vermesi, böylece açıklamanın sahiplenilmesi, PKK’nın meşru gösterilmeye çalışılması şeklindeki eyleminin bağlamı ve mahiyeti itibarıyla örgütün siyasi veya sosyal etkinliğini artırmak, sesinin kitlelere duyurulmasını sağlamak, örgütün başa çıkılması imkansız bir güç olduğu ve amacına ulaşabileceği kanaatini toplum üzerinde oluşturmak, halkın örgüte sempatisini artırmak ve aktif desteğini sağlamak amacı taşıdığı belirlenmiştir. Bu hususlar nazara alındığında sanığın savunmasına itibar edilmeyip cezalandırılmasına karar verilmesinde bir isabetsizlik görülmemiştir.”

- Advertisment -