Ana SayfaHaberler“Yemek yarışmasını suriyeliler kazandı” iddiası ilçeyi karıştırdı, belediye açıklama yaptı: Yarışmacı Türk,...

“Yemek yarışmasını suriyeliler kazandı” iddiası ilçeyi karıştırdı, belediye açıklama yaptı: Yarışmacı Türk, yemek Halepli

MHP’li Silivri Belediyesi’nin organize ettiği Selimpaşa Bamya ve Kavun Festivali’nde “en iyi bamya yemeği yarışması” düzenlendi. Yarışmada ilk üçe giren yemeklerin Halep mutfağından olması, “yarışmayı Suriyeliler kazanmış” söylentisine neden oldu, ilçe halkı tepki gösterince belediye resmi Twitter hesabından yarışmada kazananların adlarını açıkladı.

Silivri’nin Selimpaşa Mahallesi’nde geleneksel 11. Topatan Kavunu ve Bamya Festivali düzenlendi. CHP’li Belediye döneminde başlayan ve MHP’li Belediye yönetimi tarafından geleneksel hale getirilen festivalde amaç, Silivri’nin yöresel tarım ürünlerinden olan topatan kavunu ve bamyayı tanıtmak ve yaşatmak. Bu yıl Selimpaşa Sanat Sokağı’nın da açılışının yapıldığı, Deniz Seki’nin sahne aldığı festival kapsamındaki etkinliklerden biri de “en iyi bamya yemeği yarışması” idi.

Yarışmaya katılan yarışmacılardan biri Suriye mutfağından “bamyalı pilav”, diğeri ise “Halep usulü bamyalı içli köfte” yaptı. Selimpaşa Mahallesi Muhtarı Hasip Önal’ın da içinde bulunduğu jüri, Selimpaşalı bir gencin yaptığı “bamya dolması” na birincilik ödülü verirken, bamyalı pilav ikinci, bamyalı içli köfte üçüncü oldu. Ancak bu sonuçlar yöre halkını kızdırdı. Yarışmacıların yazlıkçı olması nedeniyle tanımayan diğer yarışmacılar, yemeklerin ismiyle yarışmacıları bağdaştırdı ve “yarışmada Selimpaşalılar dururken Suriyeliler dereceye girmiş” söylentisi sosyal medyada hızla yayıldı. Bir yarışmacının da sonuçlara isyan eden paylaşımı ortalığı daha da karıştırdı.

Belediye: “Yarışmacılar Türk”

Söylentiler üzerine Silivri Belediyesi resmi sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. Açıklamada “en iyi bamya yemeği yarışmasında Alper Temiz birinci, Enise Töre ikinci, Meryem Özdemir üçüncü olmuştur” dendi. Serbestiyet’e açıklama yapan Silivri Belediyesi yetkilisi “yarışmacılar değil, dereceye giren yemekler farklı mutfaklara has, üçüncü olan yarışmacı Antepli ve “bamyalı içli köfte” yemeği da aynı zamanda Antep mutfağının da bir ürünü” dedi.

- Advertisment -