Ana SayfaHaberlerYeni yılın ilk gününde ‘Millet İttifakı ayakta’ mesajları

Yeni yılın ilk gününde ‘Millet İttifakı ayakta’ mesajları

Kılıçdaroğlu ve Akşener, İBB tarafından yapımı tamamlanan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nın açılışı için yılın ilk gününde İstanbul’da bir araya geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte kurdela kesen iki genel başkan Millet İttifakı’na “devam” dedi.

Kasım 2016’da başlatılan 10,1 kilometrelik T5 Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvayı’nın 12 istasyon ve 8,8 km’den oluşan Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı arasındaki ilk kısmının açılışı bugün (1 Ocak) gerçekleştirildi.

Açılışa İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu katıldı.

Bu tablo, son günlerde MHP’den İYİ Parti’ye gelen “evine dön” çağrısına ve İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı’na katılacağına yönelik söylentilere bir cevap oldu.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:EqpV7XAXAAEt2Ej.jpg

İmamoğlu: ‘Kılıçdaroğlu’na ve Akşener’e bakınca çok umutlu yıllar bekliyorum’

Açılışı gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Her ikinize bakınca (Kılıçdaroğlu ve Akşener’i işaret ederek) çok umutlu yıllar bekliyorum. Bir arada inanılmaz bir güç ve umut veriyorsunuz bize. Bu güzel bir yıl başlangıcı olsun istedik. Bu değerli açılışı yapalım istedik çünkü İstanbulumuza ve bütün milletimize çok şey yapmamız gerektiğinin, insanlara istihdam ortamları yaratmamız gerektiğinin bir mesajını bu yılın ilk saatlerinde verelim istedik” diye konuştu.

Kuraklık uyarısını yeniledi

Açılışta kuraklığa da dikkat çeken İmamoğlu, “Gömlekle ceketle açılış yapıyoruz. Türkiye büyük bir kuraklık içerisinde, Aralık ayında normalde metrekareye düşen yağmur 105 kilo iken, maalesef dün itibarıyla 22 kiloya düşmüş durumda. Umut ediyoruz ki yağışın da bereketle bizi bulduğu bir yıl olması için dua edelim” dedi.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:EqpYykAW4AE9kjq.jpg

Akşener: ‘Biz Millet İttifakı’nın belediye başkanlarından razıyız’

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:EqpYykGXUAAsklg.jpg

İmamoğlu’ndan sonra konuşma yapmak için sahneye gelen İYİ Parti Lideri Meral Akşener, “Çok güzel bir mutluluğu yaşıyoruz. Siz konuşurken gözümü kapattım ve sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte bu Millet İttifakı’nı kurmasaydık bugün bu hizmet kaça mal olacaktı, bitmiş olacak mıydı? Siz bu hizmetleri yaparken ülkemize bu birlikteliğin nasıl fayda sağladığını gösteriyorsunuz. Beyler tefeci faiziyle borçlanırken siz gereği üzerinden kredi buluyorsunuz, değeri üzerinden kredi buluyorsunuz. Niçin, çünkü şeffaflığınıza inanılıyor. Biz, Millet İttifakının belediye başkanlarından razıyız, Allah ve halkımız da onlardan razı olsun” ifadelerini kullandı.

Akşener konuşmasında kadına yönelik şiddete de vurgu yaptı:

“Bir yılda 386 kadın öldürüldü bu ülkede, bir günde üç kadın katledildi. Başkanım sizden bir vizyon daha koymanızı istiyorum. İstanbul’un tüm kadınlar için nefes aldıkları bir kent olmasını sağlamanızı istiyorum. İstanbul’da bir kadının işinden çıkıp evine giderken saldırıya uğramayacağından emin olmasını istiyorum. Dün İstanbul gönüllülerinin organize ettiği bir kadın pazarına gittim. Şu dönemde evde oturan kadınlarımızın yaptığı el emeklerinin satıldığı bir pazardı. Kadınlarımızın ekonominin içine katılmasını sağlayacak yollar bulmanızı istiyorum. Bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.  Başka ilden gelen bir kadının İstanbul’a geldiğinde derin bir nefes almasını istiyorum.”

Kılıçdaroğlu’ndan da Millet İttifakı vurgusu

Resim

Törende son konuşmayı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Millet İttifakı’na vurgu yaparak, “Ben Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza siz CHP’nin değil, Millet İttifakı’nın belediye başkanlarısınız dedim. Millet İttifakı belediye başkanları, Türkiye Cumhuriyet devletinin ödeyeceği faiz oranının altında bir faizle kredi bulabiliyor. Çünkü onlara güven duyuluyor, çünkü onlar şeffaf, çünkü her şey açık” dedi.

- Advertisment -