Ana SayfaHaberlerDünyaYeni Zelanda Emniyeti’nde ilk tesettürlü Müslüman kadın göreve başladı

Yeni Zelanda Emniyeti’nde ilk tesettürlü Müslüman kadın göreve başladı

Yeni Zelanda Emniyeti’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama doğrultusunda bugün (18 Kasım) ilk tesettürlü Müslüman kadın, polis üniforması giyerek göreve başladı.

Yeni Zelanda Emniyeti’nden geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

“Farklı bakış açılarının ve deneyimlerin, yaptığımız işte bizi daha iyi hale getirdiğinin farkındayız. Farklı becerilere, geçmişlere ve deneyim seviyelerine sahip insanlara ihtiyacımız var. Yeni Zelanda toplumunun ihtiyaçlarına bugün ve gelecekte etkili bir şekilde hizmet edebilmemiz için çeşitliliği korumamız önemli. Hizmet verdiğimiz toplulukları yansıtarak ve farklı düşünceleri takdir ederek, problemleri daha iyi çözmeyi ve daha iyi sonuçlar elde etmeyi hedefliyoruz.”

Yeniz Zelanda’nın ilk tesettürlü polis memuru olan Zeena Ali Yeni Zelanda Kraliyet Polis Koleji’nden bu yıl mezun olan 76 kişiden biri. Ali, Christchurch terör saldırısı gerçekleştiğinde yaşadığı ülkedeki Müslüman toplumuna fayda sağlamak için polis akademisine katılmaya karar verdiğini belirtiyor.

Zeena Ali, resmi polis üniformasına başörtüsünün dahil edilmesiyle ilgili olarak şöyle diyor:

“Emniyet teşkilatı, taktığım başörtüsünün sağlık ve güvenlik gerekliliklerinin yanı sıra kişisel ihtiyaçlarımı karşıladığından emin olmak için elinden geleni yaptı. Massey Tasarım Okulu ile birlikte çalıştılar, gelip beni ziyaret ettiler ve başörtüsü için ince ayarlamalar yaptık. Bu başörtüsünü takmaktan gurur duyuyorum. Umarım oradaki diğer insanlar da benimle gurur duyarlar.”

Yeni Zelanda polis teşkilatı, farklı kültürel kökenlere sahip insanları emniyet teşkilatına entegre eden uygulamalarıyla biliniyor. 2008 yılında ilk defa Sih erkeklerin kullandığı türban polis üniformasına dahil edilmişti.

- Advertisment -