Ana SayfaHaberlerDünyaYüksek Mahkeme Trump’a “Yeter” dedi

Yüksek Mahkeme Trump’a “Yeter” dedi

ABD başkanlık seçimlerini kaybeden fakat süreci “hileli” olarak nitelendiren Trump'a, üçü kendi atadığı üyelerden oluşan Cumhuriyetçi ağırlıklı Yüksek Mahkeme’den kötü haber geldi. Joe Biden'ın dört eyaletteki zaferinin iptal edilmesi talebi, mahkeme tarafından reddedildi.

Üçü doğrudan Trump tarafından olmak üzere 6’sı Cumhuriyetçi, 3’ü Demokrat başkanlarca atanmış üyelerden oluşan ABD Yüksek Mahkemesi, Texas eyaletinin Joe Biden’ın seçim zaferinin geri çevrilmesi talebiyle açılan davada kararını bugün (12 Aralık) açıkladı. Mahkeme, yarışın kıyasıya geçtiği Wisconsin, Michigan, Georgia ve Pennsylvania’da Biden’ın lehine çıkan sonuçları geçersiz kılmayı reddetti.

Trump destekçileri sokaklara döküldü

Başkent Washington D.C.’de toplanan binlerce Trump taraftarı kararı protesto etti. Donald Trump da bu kararı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla eleştirdi.

Seçiciler Kurulu’nun 14 Aralık’ta toplanması bekleniyor

Bu kararın sonrasında, Seçiciler Kurulu’nun 14 Aralık’ta toplanarak seçimlerde 306 delege kazanan Joe Biden’ı ABD Başkanı olarak tescil etmesi bekleniyor. Biden bu aşamanın ardından 20 Ocak’ta yemin ederek görevi mevcut Başkan Donald Trump’tan devralacak.

- Advertisment -