Ana SayfaDış HaberZuckerberg: Biden yönetimi sansür baskısı yaptı, FBI Biden’ın oğlu hakkındaki iddialarla ilgili...

Zuckerberg: Biden yönetimi sansür baskısı yaptı, FBI Biden’ın oğlu hakkındaki iddialarla ilgili uyardı

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, “Bugün yapmayacağımız seçimler yaptık” diyerek Joe Biden yönetiminin Covid-19 döneminde sansür uygulamaları için baskı uyguladığını ve Biden’ın oğlu Hunter Biden hakkındaki yolsuzluk iddialarını FBI’ın uyarısı nedeniyle sansürlediğini itiraf etti. Beyaz Saray: "Bu konudaki tutumumuz açık ve tutarlıydı. Özel aktörlerin, eylemlerinin Amerikan halkı üzerindeki etkilerini de dikkate almaları gerektiğine inanıyoruz.”

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, ABD Başkanı Biden yönetiminin, META şirketindeki sosyal ağlarda paylaşılan bazı içeriklerin sansürlenmesi için kendisine baskı yaptığını itiraf etti.

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, Biden yönetimini, pandemi sırasında mizah ve hiciv içerenler dahil çeşitli Covid-19 içeriklerini sansürlemesi için baskı yapmakla suçladı ve bu seçim döneminde tarafsız kalmayı planladığını söyledi.

Zuckerberg, ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı Jim Jordan’a hitaben yazdığı mektupta bu baskıların defalarca kez olduğunu açıkladı.

“Bugün yapmayacağımız seçimler yaptık”

Komite tarafından X’te yayınlanan mektupta Zuckerberg “Hükümet baskısının yanlış olduğuna inanıyorum ve bu konuda daha açık sözlü olmadığımız için üzgünüm. Herhangi bir yönetimden gelen baskı nedeniyle içerik standartlarımızdan ödün vermememiz gerektiğini güçlü bir şekilde hissediyorum ve böyle bir şey tekrar olursa aksini yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

“FBI, Biden’ın oğlunun yolsuzluk haberiyle ilgili uyardı”

Mektupta Zucberg ayrıca, Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden hakkında New York Post’ta yayımlanan haberlerin ardından FBI tarafından uyarıldığını söyledi:

“FBI, 2020 seçimleri öncesinde Rusya’nın Biden ailesi ve Burisma hakkında potansiyel bir dezenformasyon operasyonu konusunda bizi uyardı. O sonbahar, o zamanki Demokrat başkan adayı Joe Biden’ın ailesiyle ilgili yolsuzluk iddialarını aktaran bir New York Post haberini gördüğümüzde, bu hikayeyi incelenmek üzere teyitçilere gönderdik ve yanıt beklerken geçici olarak görünürlüğünü düşürdük. Haberlerin Rusya’ya ait dezenformasyon olmadığı açıkça ortaya çıktı ve haberin görünürlüğünü azaltmamamız gerektiği ortaya çıktı. Bunun bir daha yaşanmamasını sağlamak için politikalarımızı ve süreçlerimizi değiştirdik; örneğin, ABD’de artık bazı şeyleri geçici olarak düşürmüyoruz.”

Seçim dönemine ilişkin konuşan Zuckerberg, “Amacım tarafsız olmak. Hiçbir şekilde seçim döneminde rol oynamamak ya da rol oynuyormuş gibi görünmemek. Bu yüzden bu dönemde herhangi bir katkı yapmayı planlamıyorum” diye yazdı.

Beyaz Saray: “Tutumumuz açık ve tutarlıydı”

Beyaz Saray, Zuckerberg’ün itiraf mektubuna ilişkin açıklama yaptı. 

Yapılan açıklamada, “Ölümcül bir pandemi ile karşı karşıya kalındığında, bu yönetim kamu sağlığını ve güvenliğini korumak için sorumlu eylemleri teşvik etti” denildi. 

Açıklamada ayrıca, “Bu konudaki tutumumuz açık ve tutarlıydı. Teknoloji şirketlerinin ve diğer özel aktörlerin, sundukları bilgiler konusunda bağımsız seçimler yaparken, eylemlerinin Amerikan halkı üzerindeki etkilerini de dikkate almaları gerektiğine inanıyoruz” ifadeleri yer aldı.

- Advertisment -