Ana SayfaHaberler“1 Milyon Mehmet” ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten gözaltına alındı

“1 Milyon Mehmet” ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten gözaltına alındı

Sosyal medyada “1 milyon Mehmet” olarak tanınan ve yüzde 80 engelli olan Mehmet Bucak, bir sokak röportajında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “diktatör” dediği için evinden gözaltına alındı. İfadesinin ardından serbest bırakılan Bucak: “Diktatörün ne anlama geldiğini bilmiyorum.”

Mehmet Bucak adına açılmış bir YouTube sayfasındaki videoya göre, Bucak dün (15 Nisan) sabah saatlerinde Mersin’deki evinden gözaltına alındı.

Videoda konuşan Bucak, gözaltına alınma sebebinin bir sokak röportajında Erdoğan’a “diktatör” dediği olduğunu söylerken, bu kelimenin anlamını bilmediğini söyledi.

Murat Ağırel de haberi doğruladı:

“Mersin halkı Mehmet ağabeyi tanır, sever. Garibandır . Mehmet ağabeyin Yüzde 80 engeli var. Kendisine ‘TV Kent’ mikrofon uzatıp ‘seçimler ile ilgili ne düşünüyorsunuz?’ diye bir soru sormuş. Mehmet ağabey verdiği cevap nedeni ile sabah evinden gözaltına alınmış.

Siyaset hakkında en ufak bir fikri dahi olmayan Kemal Kılıçdaroğlu’nu Bakan sanan biri Mehmet abi. Kullandığı ‘’Diktatör’’ kelimesinin dahi anlamını bilmeyen hatta olumlu bir anlamı var sanan biri. Mersin Emniyeti de çok iyi tanır, bilir. Bu kadar da olmaz artık. Yazıktır, günahtır, ayıptır.”

- Advertisment -