Ana SayfaHaberler10 kişinin öldüğü kazanın ardından Kuzey Marmara Otoyolu’nda 24 saat radar uygulaması...

10 kişinin öldüğü kazanın ardından Kuzey Marmara Otoyolu’nda 24 saat radar uygulaması başlatıldı

28 Aralık sabahı Kuzey Marmara Otoyolu’nda 8 aracın karıştığı, 10 kişinin ölüp 59 kişinin yaralandığı trafik kazasının ardından otoyolda 24 saat radar uygulaması başladı. Kazaya sebebiyet veren durumun yoğun sis, otoyolun ışıklandırma problemi ve hız sırını uygulaması olmaması öne sürülmüştü. Geçmişte pek çok kullanıcının sosyal medya üzerinden yoldaki ışıklandırma eksikliğine dikkat çektiği de ortaya çıkmıştı.

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Sakarya mevkisinde dün (28 Şubat) meydana gelen trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi yaralandı.

Sabahın ilk saatlerinde meydana gelen kazaya 1 TIR, 3 yolcu otobüsü, 1 kamyonet, ve 3 binek araç karıştı.

Kazaya karışan Esenyurt Belediyesi’ne ait yolcu otobüsünün cenaze için gittiği Giresun’un Görele ilçesi Yeşildere köyüne döndüğü öğrenildi. Defin işleminin ardından İstanbul’a dönüşe geçen otobüs, Sakarya Kuzey Marmara otoyolunda yoğun sis nedeniyle önündeki kazayı görünce sağ şeritte beklemeye başladı.

İddiaya göre o sırada arkadan gelen diğer yolcu otobüsü, cenazeye katılan vatandaşları taşıyan otobüse çarparak sürükledi. Kazada cenazeden dönen vatandaşları taşıyan otobüsteki 2 kişi hayatını kaybetti.

Meydana gelen kazada yolda aydınlatma bulunmaması ve yoğun sisin etkili olduğu öne sürüldü.

Bu durum; Kuzey Marmara Otoyolu’ndaki ışıklandırma problemini tekrardan gündeme getirmişti.

Vatandaşların bireysel şikayetlerini yazıp paylaşabildiği Şikayet Var platformuna 8 Mart 2023’te Yasemin isimli bir kullanıcı şu şikayetini yazmıştı:

“Ankara’dan İstanbul’a giderken kuzey Marmara otoyolunu kullandık. Işıklandırma sıfır, görüş yok. Burada birilerinin ölmesi mi gerekiyor? O kadar para veriyoruz, ışıklandırma neden yapılmıyor? Çözüm bulmanız, hızlı bir şekilde ışıklandırmaları çözmeniz gerekiyor gece yolculuğunda. Çok tehlikeli!”

Farklı zamanlarda twitter kullanıcılarının da bu durumdan şikayetçi olduğu ortaya çıkmıştı.

Kazanın ardından otoyolda aktif bir hız sınırı uygulaması olmadığı da gündeme gelmişti.

Kazadan bir hafta sonra Kuzey Marmara Otoyolu’nda 24 saat radar uygulaması başlatıldı.

Uygulamanın Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli sınırı içindeki yol güzergahında geçerli olacağı açıklandı.

- Advertisment -