Ana SayfaHaberler10 yaşında Somali’den ABD’ye mülteci olarak geldi, belediye başkanı seçildi

10 yaşında Somali’den ABD’ye mülteci olarak geldi, belediye başkanı seçildi

ABD'nin Minnesota eyaletinin St. Louis Park şehrinde, 27 yaşındaki Somalili genç Müslüman kadın aday Nadia Mohamed belediye başkanı seçildi. Mohamed, şehrin ilk Müslüman, ilk Somalili ve en genç belediye başkanı oldu.

ABD’de 27 yaşındaki Nadia Muhammed, Minnesota eyaletindeki St. Louis Park şehrinin ilk Somali kökenli ve Müslüman belediye başkanı seçildi.

Mohamed, eski bir bankacı olan Dale Anderson’ı %58 ila %41’lik bir farkla mağlup etti.

Voice of America’ya konuşan Mohamed, “Somali Amerikalı, Müslüman, göçmen ve siyah bir birey olarak kazandığım için çok mutluyum, bu konuda bana destek veren herkese teşekkür etmek istiyorum, bu bizim zaferimizdir” dedi.

“18 yıldır bu şehirde yaşıyorum” diyen Mohamed, “burada büyüdüm ve okulumu bitirdim, dolayısıyla seçilmem kolay oldu çünkü insanlar beni tanıyor” ifadesini kullandı.

Maine Eyalet Meclisi üyesi Deqa Dhalac, 2021’de South Portland’ın kent konseyinin Dhalac’ı seçmesiyle bir ABD şehrinin belediye başkanı olarak görev yapan ilk Somalili Amerikalı olmuştu. Mohamed ise Amerikan tarihinde doğrudan seçmenler tarafından seçilen ilk Somalili belediye başkanı oldu.

Mohamed’in ailesi, kendisi 10 yaşındayken mülteci olarak St. Louis Park’a taşındı.

2019 yılında 23 yaşındayken St. Louis Park Kent Konseyi’ne seçilen Mohamed ilçenin 170 yıllık tarihinde bu göreve gelen en genç kişi oldu.

Mohamed, belediye başkanı seçilmeden önce Minnesota İnsani Hizmetler Departmanında çeşitlilik, eşitlik ve katılım uzmanı olarak görev yapıyordu.

Ağırlıklı olarak beyazların yaşadığı yaklaşık 50.000 nüfuslu bir şehir St. Louis Park’ta, son yirmi yılda siyahların sayısı iki kattan fazla arttı ve nüfusun %20’sine ulaştı. Şehir sakinlerinin yaklaşık %10’u ise göçmenlerden oluşuyor.

- Advertisment -