Ana SayfaHaberler12 yıl 2 ay 12 günlük Netanyahu iktidarı sonra erdi

12 yıl 2 ay 12 günlük Netanyahu iktidarı sonra erdi

İsrail’de sekiz partili Bennett-Lapid hükümeti, Knesset’te 60 kabul oyuna karşı 59 red ve bir çekimser oyla güvenoyu aldı. Netanyahu, 12 yıl 2 ay 12 günlük görev süresinin ardından koltuğuna veda etti. Tel Aviv’de halk meydanlarda yeni hükümeti ve Netanyahu’nun gidişini kutladı. İlk iki yıl Başbakanlık yapacak Naftali Bennett yemin ederek İsrail'in ilk aşırı sağcı Başbakan’ı oldu. Bennett, Twitter hesabından dua ederken çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı.

İsrail’de sekiz partili kabine de belli oldu. İki yıl sonra başbakanlık koltuğuna oturacak koalisyonun büyük ortağı Yesh Atid’in lideri eski televizyoncu Yair Lapid, İsrail’in yeni dışişleri bakanı oldu. Savunma Bakanlığı’na eski Genelkurmay Başkanı ve koalisyon ortağı Mavi Beyaz İttifak’ın lideri Benny Gantz getirilirken, aşırı sağcı görüşleriyle tanınan Bennett’in partisinden eski Adalet Bakanı Ayelet Shaked İçişleri Bakanı oldu. Mansur Abbas liderliğindeki Arap İttifakı ise kabinede bakanlık almadı.



Güvenoyu oylamasının ardından Tel Aviv’in Rabin meydanında toplanan binlerce kişi Netanyahu’nun gidişini kutladı.

Yeni hükümeti ilk kutlayanlardan biri ABD Başkanı Biden oldu.

İsrail’in iki yıl boyunca Başbakanlık koltuğunda oturacak Yamina lideri 49 yaşındaki işadamı Naftali Bennett oylama günü Twitter hesabından dua ederken ki bir fotoğrafını paylaştı.

- Advertisment -