Ana SayfaHaberler“15 Temmuz'da sokağa dökülenlere millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün, aynı...

“15 Temmuz’da sokağa dökülenlere millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün, aynı dersi alırsınız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete: “Siz 15 Temmuz'u görmediniz mi? Nereye dökülürseniz, dökülün, 15 Temmuz'da sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün, siz de aynı dersi evvelallah alırsınız. Biz de Cumhur İttifakı olarak hepinizi önümüze katarız ve gideceğiniz yere kadar kovalarız.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen 151. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda muhalefete çok sert yüklendi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Güya ‘helalleşme’ diyerek çıktıkları yolculukta az gittiler, uz gittiler, dere tepe düz gittiler sonuçta vara vara yine tek parti faşizmine geri döndüler. Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si, 1940’ların diktacı, jakoben, millete ve milletin değerlerine düşman CHP’sinin güncel sürümünden ibarettir.

“Neymiş, Diyanet İşleri Başkanlığının okul öncesinde evlatlarımıza eğitim vermesi bilimsel değilmiş, çağ dışıymış. Bre gafil, asıl çağ dışı olan sensin, senin bu faşist zihniyetin. Asıl arkaik olan, asıl gerici olan Orta Çağ karanlığında asıl debelenen sen ve senin gibi meseleye marjinal ideolojilerin at gözlüğünden bakanlardır.

“İstikbalimizin teminatı olan çocuklarımızın Kur’an’ı, Peygamber Efendimizin örnek hayatını, medeniyet değerlerimizi öğrenmesi neden sizi rahatsız ediyor? İslam tarihinin en parlak dönemlerine, Batılıların kendilerini tarif için kullandığı ‘Orta Çağ karanlığı’ yaftası vurmaktan utanmıyor musunuz?

“CHP Genel Başkanı, başta orta çağ zihniyeti ifadesi olmak üzere bu hezeyanları açıklamalı, şayet izah edemiyorsa çıkıp milletten ve Diyanet camiamızdan özür dilemelidir. Aksi takdirde milletimiz tıpkı şehir yakınına ağız dolusu küfür eden ittifak ortakları gibi CHP’ye de sandıkta gereken dersi Allah’ın izniyle verecektir.

“Türk siyasetinin gözünü ve kalbini kin bürümüş bu kifayetsiz muhterisler tarafından lekelenmesine izin vermeyeceğiz. Bunların ahlaksızlığına, ahlak dışı, edep dışı bu ağızlarına bu ülkeyi terk etmeyeceğiz. Muhalefet ne yaparsa yapsın biz son 20 yılda olduğu gibi bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

“Utanmadan, sıkılmadan sokaklara döküleceklermiş, meydanlara döküleceklermiş. Siz 15 Temmuz’u görmediniz mi? Nereye dökülürseniz, dökülün, 15 Temmuz’da sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün, siz de aynı dersi evvelallah alırsınız. Biz de Cumhur İttifakı olarak hepinizi önümüze katarız ve gideceğiniz yere kadar kovalarız.”

- Advertisment -