Ana SayfaHaberler155 yıllık Kızılay'ın ilk kadın başkanı Fatma Meriç Yılmaz oldu

155 yıllık Kızılay’ın ilk kadın başkanı Fatma Meriç Yılmaz oldu

Depremden sonra çadır satılmasına tepkilerin yöneldiği Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın istifasının ardından bugün yapılan Genel Kurul’da tek aday olarak başkanlık seçimine giren Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, 155 yıllık Türk Kızılay tarihindeki ilk kadın başkan oldu.

Kahramanmaraş merkezli depremden sonra çadır satılmasıyla tepkilerin yöneldiği Türk Kızılay’da Genel Başkan Kerem Kınık’ın istifasının ardından olağanüstü genel kurul kararı alındı. Ankara Etimesgut Yerleşkesi’nde bugün yapılan Genel Kurul’da tek aday olarak başkanlık seçimine giren Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, 155 yıllık Türk Kızılay tarihindeki ilk kadın başkan oldu.

Vekil Başkan görevini üstleniyordu

800 kadar delegenin oy kullandığı seçimde Yılmaz, 155 yıllık Kızılay tarihinin ilk kadın genel başkanı olarak seçildi. 2015 yılında bu yana Türk Kızılay yönetim kurulunda bulunan ve Türk Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, eski Genel Başkan Kerem Kınık’ın istifasının ardından Yönetim Kurulu Başkanlığı’na vekâlet ediyordu.

Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz kimdir?

1975 yılında Ankara’da doğan ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra tıpta uzmanlık eğitimini Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamlayan Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev almakta. Aynı zamanda Ankara Şehir Hastanesi Tıbbi Biyokimya Kliniği’nde de eğitim görevlisi olarak çalışan Yılmaz’ın 2015 yılından bu yana da Türk Kızılay Yönetim Kurulu üyeliği bulunuyor.

- Advertisment -