Ana SayfaHaberlerÖzgürlük Filosu'nun Gazze'ye yolculuğu ertelendi. Sebep: Bayrak ülkesi olan Gine-Bissau’nın İsrail’nin baskısı...

Özgürlük Filosu’nun Gazze’ye yolculuğu ertelendi. Sebep: Bayrak ülkesi olan Gine-Bissau’nın İsrail’nin baskısı sonucunda gemide denetim yapmak istemesi

Yarın yola çıkacak olan özgürlük filosu ileri bir tarihe ertelendi. Sebebi ise bayrak ülkesi olan Gine-Bissau’nun İsrail'in baskısı sonucunda gemide denetim yapmak isteme talebi. Bununla beraber İtalya ise verdiği onaydan vazgeçerek geminin İtalya’ya gitmesi üzerine limandan ayrılması için gerekli izinleri alması gerektiğini bunun ise biraz zaman alacağını belirtti.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Özgürlük Filosu yola çıkmaya hazır. Gerekli tüm evraklar liman idaresine teslim edilmiş, kargo yüklenmiş ve Gazze’ye yolculuk için hazırlanmıştır.

Ancak bugün İsrail tarafından yola çıkmamızı engellemek amacıyla başlatılan idari bir barikatın haberini aldık. İsrail, Gine Bissau Cumhuriyeti’ne öncü gemimiz Akdeniz’den bayrağını çekmesi için baskı yapıyor. Bu durum, 26 Nisan’da planlanan kalkışımızı geciktiren ve bayrak devleti tarafından yapılan ek bir denetim talebini tetikledi.

Bu, İsrail’in kasıtlı olarak yaratılmış bir kıtlıkla karşı karşıya olan Gazze halkına hayat kurtaran yardımların ulaştırılmasını engellemesinin bir başka örneğidir. Bu gecikme ve kırılması gereken kuşatma nedeniyle daha kaç çocuk yetersiz beslenme ve susuzluktan ölecek?

İsrail gemilerimizin yola çıkmasını engellemek için bu tür taktikleri ilk kez kullanmıyor. Bunların üstesinden daha önce de geldik ve bu son girişimin de üstesinden gelmek için gayretle çalışıyoruz. Gemilerimiz gerekli tüm denetimlerden geçmiştir ve siyasi bir müdahale olmaması halinde Akdeniz’in de bu denetimden geçeceğinden eminiz. Bunun birkaç günlük bir gecikmeden daha fazla olmamasını bekliyoruz. İsrail, Gazze halkına ulaşma kararlılığımızı kırmayacaktır.”

- Advertisment -