Ana SayfaHaberler19 yaşındaki Suriyeli sığınmacı Alnaif’i katledenler gaspçı değil

19 yaşındaki Suriyeli sığınmacı Alnaif’i katledenler gaspçı değil

İstanbul Bayrampaşa’da arkadaşlarıyla birlikte oturduğu evde uykusunda katledilen 19 yaşındaki Suriyeli sığınmacı Naif Alnaif’i katledenlerin gaspçı oldukları iddia edilmişti. Alnaif’in olayın tanığı ev arkadaşları, saldırganların bir şey çalmadığını ve böyle bir çabalarının da olmadığını söyledi.

Basında çıkan bazı haberlerde, 19 yaşındaki Suriyeli sığınmacı Naif Alnaif’in ırkçı saiklerle değil gasp amaçlı olarak öldürüldüğü öne sürülmüştü. Haberlere göre, eve gelen saldırganların kendilerini polis olarak tanıtması üzerine Alnaif ile ev arkadaşları kapıyı açmış, saldırganların kendilerinden paralarını ve telefonları istemeleri üzerine çıkan kavga sonucu Alnaif bıçaklanarak öldürülmüştü.

Alnaif’in ev arkadaşlarından biri olan D., saldırganların kendilerinden para ve telefon talep etmediklerini, içeri girdikten sonra da herhangi bir şey çalmadıklarını veya çalmak gibi bir çabalarının olmadığını söyledi.

Kapıyı kendilerinin açmadığını söyleyen D., saldırganların kapıyı kırarak içeri girdiklerini söyledi.

D., bazıları maskeli olan saldırganların evin kapısının önüne gelerek içeriye telsiz sesi duyurduklarını söyledi. Bunun, cep telefonundaki bir video kaydından aktarıldığı öğrenildi.

Alnaif ve ev arkadaşlarıyla aynı mahallede yaşadığı öğrenilen 8 saldırgan tutuklandı.

“Türkiye hükumetinden talebim saldırganların cezalandırılmasıdır”

Olay gecesi evde olan Mahmud E. de Rudaw’a saldırganların kapıyı kırarak girdiklerini belirterek şöyle konuşmuştu:

“Saldırganlar kendilerini polis olarak tanıttı. Odanın ışıklarını kapattılar. Biz kendimizi yere attık. Birinin elinde silah vardı. Biri küfürler savurup Naif’in uyuduğu odaya girdi. Naif uyuyordu. Saldırganlar gittikten sonra Naif’in bıçaklandığını gördük. Hastaneye kaldırana kadar hayatını kaybetti. Naif çok iyi bir insandı. Ailesine yardım etmek için Türkiye’ye gelmişti. Suriye’de durumlar çok kötü. Türkiye hükümetinden talebim saldırganların cezalandırılmasıdır. Bu tür saldırılar arttı. Zaten insanlarımız savaştan kaçmış ve psikolojileri bozuk. Savaştan kaçıp yaşamak için buraya geldik.”

Hayali savaşın bitmesi ve hayatta kalmaktı

Naif Alnaif sosyal medya profiline “Hayalim savaşın bitmesi ve hayatta kalmak” diye yazmıştı.

- Advertisment -